Sales Director - EMBA Machinery AB

Plats
Örebro
Annonserat
den 17 november 2017
Stängs
den 10 december 2017
Ref:
SE-12621
Kontakta
Monica Thyresjö
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Leda och utveckla internationell teknisk försäljning

Position
Som Sales Director blir du ansvarig för EMBAs internationella försäljningsorganisation som säljer maskiner och tillhörande eftermarknadstjänster till ett värde av drygt 500 MSEK.

Dina kunder och därmed organisation och samarbetspartners finns globalt vilket innebär att du behöver uppskatta att resa i tjänsten och ha en omväxlande vardag. Du kommer att vara delaktig i hela säljprocessen vilket innebär bl.a. att bevaka marknadstrender, förhandlingar, kontraktsgenomgångar. Du ansvarar för budget, prognoser och strategisk planering och coachar dina medarbetare så att ni gemensamt når de uppsatta målen.

Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll som bl.a. inneburit att du har internationell erfarenhet av att sälja och förhandla komplexa tekniska lösningar till större kunder. Du är van vid att ha ett strategiskt ansvar som du sedan tillsammans med dina medarbetare omsätter i taktiskt och operationellt arbete.

Som person är du både tekniskt och kommersiellt intresserad. Du är en god kommunikatör och är van vid att arbeta utvecklingsorienterat, strukturerat och processorienterat. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig en nyckelroll i ett stabilt framgångsrikt företag med stora utvecklingsmöjligheter!

Du är välkommen med ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12621) snarast, dock senast den 10 december. Eventuella frågor besvaras av Monica Thyresjö, Mercuri Urval, tel. 070-6603890.

Om företaget
EMBA Machinery AB utvecklar, tillverkar och marknadsför konverteringsmaskiner för wellpappindustrin. Verksamheten är internationellt inriktad med en exportandel på 99 %. Bolaget har sitt säte i Örebro och har en etablerad och ledande position på världsmarknaden. Bolaget har nära samverkan med tillverkande systerföretag i Tyskland och USA samt försäljningsbolag/försäljningskontor i USA, Italien, Tyskland, Österrike, Indien och Brasilien. EMBA Machinery AB ingår i Berg Group.