Collection Manager till Santander Consumer Bank

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 november 2017
Stängs
den 19 december 2017
Kontakta
Stefan Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Collection Manager till svenska Santander Consumer Finance (SCF). SCF är en division inom den globala koncernen Banco Santander. Rollen är placerad på SCF huvudkontor i Solna. Som Collection Manager har du en bred och betydelsefull roll där du rapporterar till CRO och till SCF:s Nordic Collection Director (som i sin tur ingår i SCF:s nordiska koncernledning). Du leder och stödjer Santanders inkasso-, analys- och vendorverksamhet samt interna utvecklingsarbetet på Collectionavdelningen. Avdelningen består totalt av 18 medarbetare, där fem av dessa rapporterar direkt till dig. För att trivas i denna breda roll är det av stor vikt att du är en mål- och resultatinriktad ledare med vana att driva interna projekt, samt att hantera interna intressenter. Ditt arbete är utmanande och utvecklande. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • På ett övergripande plan ansvara för SCF:s collection-strategi i Sverige
  • Löpande utveckling och implementering av Collections processer
  • Hantera interna kontakter, såsom legal, compliance och internrevision samt leda och stödja arbetet med externa leverantörer
  • Utöva kontinuerlig tillsyn och avstämning av Collections KPI:er gentemot satta mål
  • Ansvara för konstruktion och försäljning av kreditportföljer
  • Granska, förbättra och lansera nya produkter och processer samt tillse att dessa är koordinerade och kalibrerade med bankens övriga verksamheter

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen, företrädesvis på masternivå, och med minst 5 års arbetslivserfarenhet av att managera collection-affären. Du besitter gedigen ledarskapserfarenhet, gärna med ansvar för externa callcenters och samarbetspartners. Det är meriterande att du har vana av att ansvara för egna projekt samt god avtals- och förhandlingsvana. Vidare har du goda kunskaper i Excel och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en självgående doer med en positiv inställning. Du har lätt för att fatta beslut och genomför ditt arbete strukturerat och ansvarsfullt. Dessutom håller du hög kvalitet i samtliga arbetsmoment samt har lätt för att sätta dig in i nya projekt. Du är analytisk, resultatorienterad och kommunikativ. Ditt stora driv bidrar till att du ständigt ser möjligheter i ditt arbete och inte räds ett högt tempo. Du är prestigelös och har lätt för att uttrycka dig, nära till skrattet samtidigt som du är en uppskattad lagspelare som trivs med att arbeta i ett självgående team.

Santander Consumer Bank
Santander Consumer Bank (SCF) startade i Norge 1963. 2007 etablerade sig Santander även i Finland och Danmark. Den 1 juli 2015 fusioneras Santander Consumer Bank AB (tidigare GE Money Bank AB) in i Santander Consumer Bank AS. SCF är nu verksamt i Skandinavien som en bank. På den nordiska marknaden har vi i dag över 1,3 miljoner kunder, 1 300 anställda och 3 800 partners. 

Santander Consumer Bank har idag ca. 200 000 medarbetare och tillhör den globala bankkoncernen Banco Santander, en av de största bankerna i både Europa och världen med 121 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren tre gånger utsetts till världens bästa bank.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2194. Ansvariga kontaktpersoner är Stefan Eriksson (072 249 68 23) och Emma Lindahl (076 176 01 09).

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på LinkedIn behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb