Human Capital

Kreditriskanalytiker till Skandiabanken

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 november 2017
Stängs
den 19 december 2017
Ref:
1510
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi erbjuder dig en spännande roll i en snabbväxande digitaliserad bank där du tillskillnad emot storbankerna får möjlighet att arbeta bredare och få en helt annan utvecklingskurva och en unik möjlighet att investera i din framtida kompetens tillsammans med Skandiabanken.

I din roll som kreditriskanalytiker kommer du att få arbeta med kontroll, analys och rapportering av kreditrisker till ledning och styrelse. Då vi inte är en storbank, kommer du få arbeta bredare inom riskområdet med löpande dialog och mot flera relevanta delar av banken så som kreditavdelningen, Finansavdelning och våra olika produktområden.

Funktionen för riskkontroll är en central del av Skandiabanken och består av 12 personer med uppdraget att stödja Skandiabanken i riskfrågor. Avdelningen är ansvarig för övervakning, analys och rapportering av bankens risker och är indelad i två grupperingar, en med särskilt fokus på risk- och kapitalmodellering och en med särskilt fokus på riskkontroll.

Riskkontrollenheten söker nu en kreditriskanalytiker med stark analytisk förmåga, social kompetens och strukturerat arbetssätt för att analysera, följa upp och rapportera kreditrisker i bankens affärs- och finansieringsverksamhet.   

Du rapporterar direkt till Chef för riskkontroll, med placering på huvudkontoret på Lindhagensgatan i Stockholm.

Din utmaning:
Vi erbjuder dig ett utmanande jobb där nära kontakt med bankens affärsverksamhet ingår som en viktig del av ditt arbete.

 • Du kommer att mäta och analysera kreditrisker, både löpande och ad-hoc, främst i bankens bolåneportfölj, men även i bankens finansieringsverksamhet och övrig utlåning.
 • Du kommer bidra genom att genomföra och utveckla stresstester och kreditriskanalyser, bl. a av bolåneportföljen och nyutlåningen.
 • Du kommer även att få bidra i utvärderingen av bankens kreditriskstrategi. Då vi är en uppstickarbank med höga tillväxtmål ger detta ett unikt tillfälle att påverka i en förändringsresa.
 • Du kommer få bidra i väsentliga utvärderingsprocesser så som limitutvärderingar och intern kapitalutvärdering. En stor del av analysarbetet sker genom programmering i SAS och SQL.
 • Efter genomförda analyser får du även möjlighet att själv föredra dessa för exempelvis Riskchef och Kreditchef i relevanta kommittéer i banken.

Som en konsekvens av att banken verkar i en genomreglerad miljö, förväntas det att du avsätter tid till att sätta dig in i gällande och kommande regleringar på kreditriskområdet, samt bistår i arbetet med att upprätta styrande dokument rörande kontroll av kreditrisker. Regelbundna kontroller av datakvalitet ingår som en integrerad del i det fortlöpande arbetet.

Din bakgrund

 • Civilingenjörsutbildning eller motsvarande inom statistik, matematik och/eller ekonomi.
 • Minst 3–5 års erfarenhet som kreditriskanalytiker från bank eller finanssektorn.
 • Du har erfarenhet av programmering i något språk, och vi ser gärna att du har kunskaper inom SAS och/eller SQL.
 • Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av kreditriskarbete eller kreditriskmodellering, kreditregelverk och produkten bolån.  
 • Vi ser helst att du har erfarenhet av att arbeta inom en kontrollfunktion som anställd eller konsult, gärna från ett IRK-institut är meriterande.
 • Som person är du kommunikativ, analytisk och har en positiv attityd.

För att lyckas i rollen som riskanalytiker behöver du ha ett analytiskt, strukturerat och noggrant sätt att arbeta. Det faller dig naturligt att vara utåtriktad, pragmatisk och lösningsorienterat när det behövs. Du förstår att framgång ligger i att kunna samarbeta, dela på kompetens och lösa utmaningar. På enheten förväntas du vara självständig, föreslå dina förslag på förbättringar när det behövs och aktivt bidra till enhetens mål och uppdrag. Du är prestigelös, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har en positiv attityd.

Din ansökan
Vill du ta chansen att bli en del av Skandias framgång? Sänd då ditt CV till Human Capital med referens TD/1510 till careers@humancapital.se intervjuer sker löpande. Vid eventuella frågor vänligen kontakta Human Capital på 08-546 99 260.

Om vår klient:
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på 578 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på
www.skandia.se

Liknande jobb

Liknande jobb