Blaq

Senior Business Analyst – Aon Nordic

Rekryterare
Blaq
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 november 2017
Stängs
den 19 december 2017
Kontakta
Carl Tullberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Aon söker landets bästa Senior Business Analyst

Som Senior Business Analyst hos Aon får du en unik möjlighet att driva förändring och uppföljning av den nordiska affären. Rätt kandidat blir en nyckelspelare inom det nordiska finansteamet som har till uppdrag att utveckla och leverera bolagets analyser samt att förbättra affärens lönsamhet. I denna roll får du möjlighet att arbeta med rådgivning, analys, planering samt rapportering. Viktigt i tjänsten är att arbeta mot att uppfylla bolagets strategi och att mål och krav efterlevs.

Senior Business Analyst rapporterar direkt till vår Nordiska CFO och arbetar nära affärscheferna i hela Norden.

Arbetsuppgifter:

• Agera affärsnära beslutsstöd till verksamhet och ledning
• Förbereda relevanta beslutsunderlag i form av business case, proaktiva analyser och prognoser
• Utveckla och effektivisera analysprocesser
• Driva lönsamhetsfrågor brett mot alla affärsområden
• Genomföra och utveckla verksamhetsstyrningen och affärsplaneringen i linje med verksamhetens mål och strategier

Bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års arbetslivserfarenhet som Business Controller eller från affärsnära analys. Du får gärna ha vana från arbeta i internationella koncerner. Du har god erfarenhet av att arbeta analytiskt och är van att hålla i presentationer och skapa affärskritiska rapporter. Meriterande är kunskaper från redovisning eller revision samt erfarenhet från datahantering och arbetet med att utveckla och förbättra processer.

En mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska är ett krav.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Senior Business Analyst bör du ha en god förmåga att se helheten och sambandet mellan verkliga och ekonomiska frågeställningar. Du har förmågan att kunna omvandla siffror till ord på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt.

Då Aon är en stor internationell koncern bör du trivas i en arbetsmiljö med flera affärsområden, globalt fokus och många kontaktytor.

Om företaget
Aon Nordic är ett av Nordens ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkrings-förmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser. Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon Nordic över 600 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Liknande jobb

Liknande jobb