Human Capital

Sörmlands Sparbank söker Risk Manager – Finansiell Riskhantering

Rekryterare
Human Capital
Plats
Katrineholm
Annonserat
den 22 november 2017
Stängs
den 21 december 2017
Ref:
TD/1513
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du ta chansen och vara med att bygga upp riskfunktionens arbete avseende finansiell riskhantering tillsammans med CRO och ledning inom Sörmlands Sparbank?

Vi söker nu en driven Risk Manager för finansiella risker för att förstärka riskkontrollfunktionen hos vår kund Sörmlands Sparbank med placering på huvudkontoret i Katrineholm invid tågstationen, endast 50 minuters snabbtåg från Stockholm central. Tjänsten innebär möjlighet att få växa i en utmanande roll och ta eget ansvar för rådgivning och stöd samt uppföljning och rapportering av finansiella risker. Riskkontrollfunktionen är en oberoende funktion som rapporterar direkt till VD och Styrelse. Funktionen ansvarar för att övervaka och kontrollera bolagets samtliga risker och riskhantering. Tjänsten rapporterar till CRO på Sörmlands Sparbank.

Din utmaning:
I denna spännande tjänst får du vara med och arbeta i en värdebaserad bank med ett tydligt fokus på risk och compliance. I din tjänst som Risk Manager ingår följande ansvarsområden:

 • Ansvara för den oberoende finansiella riskkontrollen inom Sörmlands Sparbank
 • Arbeta tillsammans med kapitaltäckningsreglerna (IFRS 9, CRR etc.) tillsammans med riskägare i första linjen
 • Arbeta med stresstester och intern kapital utvärdering
 • Arbeta med analys utav likviditetsrisk
 • Validering av kredit- och marknadsriskmodeller
 • Sammanställa rapporter och genomföra uppföljningar och kontroller

Din bakgrund:

 • Magisterexamen i Statistik, finansiell matematik alternativt civilingenjör med 3–7 års arbetslivserfarenhet av arbete inom riskkontroll ifrån bank alternativt arbetat som konsult emot finansiella bolag
 • Erfarenhet från kreditrisk, kapitaltäcknings regelverket och internkapitalutvärdering (IKU)
 • Erfarenhet av kreditrisk PD och LGD modeller, och / eller erfarenhet av marknadsriskmodeller
 • Avancerade Excel kunskaper är meriterande och gärna kunskap inom något programmeringsspråk Java, C++ eller Matlab
 • System kunskaper i SAS eller motsvarande system är ett krav
 • Mycket god analytisk och kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Som person är du social, relationsskapande och kan balansera integritet med lyhördhet

Om vår klient:
Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar helt lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Bankens starka ställning på den lokala marknaden grundar sig i ett förtroende uppbyggt under en 180-årig historia. All vår personal (totalt cirka 200 personer) finns i Sörmland, ledningen sitter i Sörmland och vi har alla specialister i Sörmland. Sörmlands Sparbank är marknadsledande inom verksamhetsområdet med en affärsvolym på cirka 42 miljarder kr. Till skillnad från andra banker har vi inga aktieägare. Istället skickar vi vidare delar av överskottet till regionens medborgare, för att stimulera tillväxt, kunskap och minskad miljöpåverkan.
www.sormlandssparbank.se   

Din ansökan:
Är du intresserad utav att vara med och bygga upp denna funktion? Sänd då ditt CV till careers@humancapital.se, med referens TD/1513. Intervjuer sker löpande.