Human Capital

Sörmlands Sparbank söker Risk Manager med ansvar för operativa risker

Rekryterare
Human Capital
Plats
Katrineholm
Annonserat
den 22 november 2017
Stängs
den 21 december 2017
Ref:
TD/1512
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du ta chansen och vara med att bygga upp riskfunktionens arbete med operativa risker tillsammans med CRO och ledning inom Sörmlands Sparbank?

Vi söker nu en driven Risk Manager för operativa risker för att förstärka riskkontrollfunktionen hos vår kund Sörmlands Bank med placering på huvudkontoret i Katrineholm invid tågstationen, endast 50 minuters snabbtåg från Stockholm central. Tjänsten innebär möjlighet att få växa i en utmanande roll och ta eget ansvar för processer för operativ riskhantering och övervakning av operativa risker. Riskkontrollfunktionen är en oberoende funktion som rapporterar direkt till VD och Styrelse. Funktionen ansvarar för att övervaka och kontrollera bolagets samtliga risker och riskhantering. Tjänsten rapporterar till CRO på Sörmlands Sparbank.

Din utmaning:
I denna spännande tjänst får du vara med och arbeta i en värdebaserad bank med ett tydligt fokus på risk och compliance. I din tjänst som Risk Manager för operativa risker ingår följande ansvarsområden:

 • Sammanställa och utvärdera kvalitativa riskbedömningar från seniora riskägare
 • Ansvara för samt utveckla bolagets organisationsövergripande processer för identifiering, mätning och rapportering av operativa risker.
 • Koordinera Sörmlands Sparbanks kontinuitetsarbete innefattande: upprätta årlig testplan av kontinuitetsplaner tillsammans med säkerhetsansvarig, se till att testplanen fullföljs och samla in testrapporter från processägarna, delta i årlig avbrottsanalys för att säkerställa att kontinuitetsplanerna är uppdaterade.
 • Utformning och genomförande av kvalitativ analys för att bedöma företagets kapitalbehov för operativa risker
 • Övriga förekommande arbetsuppgifter inom riskkontrollfunktionen så som t ex uppföljning och framtagande av riskindikatorer, utveckling av styrdokument och kontroller

Din bakgrund:

 • Civilekonom eller motsvarande med ca 3 - 7 års arbetslivserfarenhet av arbete med operativa risker, internkontroll, internrevision eller liknande arbete
 • Erfarenhet från bank, kreditmarknadsbolag, revision eller motsvarande konsultföretag är meriterande
 • Analytisk förmåga att bedöma kvalitativa data samt erfarenhet av att arbeta i Excel
 • Mycket god kommunikationsförmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Som person är du social, relationsskapande och kan balansera integritet med lyhördhet
 • Erfarenhet av att driva verksamhetsövergripande projekt är meriterande

Om vår klient:
Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar helt lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Bankens starka ställning på den lokala marknaden grundar sig i ett förtroende uppbyggt under en 180-årig historia. All vår personal (totalt cirka 200 personer) finns i Sörmland, ledningen sitter i Sörmland och vi har alla specialister i Sörmland. Sörmlands Sparbank är marknadsledande inom verksamhetsområdet med en affärsvolym på cirka 42 miljarder kr. Till skillnad från andra banker har vi inga aktieägare. Istället skickar vi vidare delar av överskottet till regionens medborgare, för att stimulera tillväxt, kunskap och minskad miljöpåverkan.
www.sormlandssparbank.se  

Din ansökan:
Är du intresserad utav att vara med och bygga upp denna funktion? Sänd då ditt CV till careers@humancapital.se, med referens TD/1512. Intervjuer sker löpande.