Migrationsverket söker säkerhetssamordnare till Norrköping

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping
Annonserat
den 22 november 2017
Stängs
den 17 december 2017
Ref:
3.3.1-2017-124944
Kontakta
Anders Bolin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Säkerhetsenheten ansvarar för informations- och säkerhetsfrågor vid Migrationsverket. Vid enheten arbetar specialister inom säkerhetsskydd, personsäkerhet, krisberedskap, fysisk säkerhet, informationssäkerhet, civilt försvar och allmänna säkerhetsfrågor. Säkerhetsenheten befinner sig i en expansiv utvecklingsfas och vi söker nu dig som vill bidra till ytterligare utveckla och expandera arbetet med informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter
Till säkerhetsenheten i Norrköping söker vi nu en säkerhetssamordnare med erfarenhet av operativt och strategiskt säkerhetsarbete. I rollen får du ansvar för att samordna risk- och säkerhetsarbetet inom region öst och huvudkontoret i Norrköping. 
Du är ett stöd till regionchef och övriga chefer i säkerhetsarbetet och arbetar förbyggande med riskanalyser och tar fram förslag till åtgärder. Du ansvarar även för att samordna de säkerhets-resurser som finns inom regionen, leder möten, informerar och utbildar.
I uppdraget ingår att samverka med övriga roller som bidrar till en trygg och säker arbetsplats för medarbetarna. Externt samverkar du i säkerhetsfrågor med myndigheter på läns- och regionnivå, samt med regionens räddningstjänst, länsstyrelser och kommuner. Du ska vid behov kunna stötta övriga fem regioner.
Du har din fysiska placering i region öst, Norrköping. Du tillhör säkerhetsenheten och rapporterar till säkerhetschefen. Du ingår även i myndighetens säkerhetsnätverk. Resor till andra orter kan förekomma.

Personliga kompetenser
Som person är du strukturerad och du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är kvalitetsmedveten, har en god analytisk förmåga och visar prov på helhetssyn i ditt arbete. Du är självgående, mål – och resultatinriktad och kan driva dina processer framåt. Eftersom rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du är social och utåtriktad samt har förmåga att bygga relationer och samverka med andra. Du är en kommunikativ person, kan lyssna och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt, visar gott omdöme och är stabil även i stressade situationer. Du behöver ha god förmåga att hantera och agera i en organisation som präglas av förändring.

Krav

• Högskoleutbildning med inriktning mot säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• Flera års erfarenhet av att samordna säkerhetsfrågor, operativt och strategiskt, i en större organisation.
• God kännedom om befintlig lagstiftning inom säkerhetsområdet. 
• Mycket goda kunskaper i både engelska och svenska i såväl tal som skrift.
• Körkort med B-behörighet.

Meriter

• God vana av att arbeta med risk-och krishantering, kontinuitetsplanering och avbrottsplaner.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare, med sex månader provanställning
Arbetstider: Kontorstider, möjlighet till förtroendearbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Övrigt
Tillgänglighet utanför kontorsarbetstid förekommer och likaså resor med i bland kort varsel.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer föregå beslut om anställning varför krav på svenskt medborgarskap krävs.
Tjänsten kan innebära krigsplacering vid Migrationsverket vid höjd beredskap och krig

Vill du veta mer
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anders Bolin på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering.
Anders träffas på anders.bolin@chefspoolen och på tel. 0732508805

Ansökan
Eftersom intervjuer kan komma att hållas löpande vill vi ha din ansökan med det snaraste dock senast 17/12 -2017. Alla ansökningar beaktas och konkurrensutsätts. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.