Ekonomichef till Labex i Helsingborg

Rekryterare
Labex
Plats
Helsingborg
Annonserat
den 22 november 2017
Stängs
den 21 december 2017
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef till Labex i Helsingborg

Tillsammans med våra kunder räddar vi liv!

Labex kunder är kliniska laboratorier i Skandinavien och till dem levererar vi diagnostika och analyssystem samt service och support.

Nyckeln till Labex framgång är våra medarbetare och deras engagemang i att leverera rätt produkt i rätt tid till våra kunder. Labex medarbetare skall vara Personliga, Pålitliga och Nyfikna och genom sitt kunnande ge våra kunder bästa möjliga service och support.

Labex är ett privatägt svenskt familjeföretag som grundades 1973 i Helsingborg. Idag har Labex även kontor i Köpenhamn och Oslo. 

Drivs du av att arbeta med helheten samt nära verksamheten i en nyckelroll med stora möjligheter att påverka? Vill du arbeta såväl operativt som strategiskt? Då är rollen som ekonomichef på Labex något för dig.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef på Labex har du ett totalansvar för ekonomifunktionen och driften av det dagliga arbetet på avdelningen. Du ingår i ledningsgruppen och har personalansvar för två medarbetare. Rollen är såväl operativ som strategisk och förutom att agera bollplank till VD och övriga chefer och driva verksamheten framåt ansvarar du för:

• månads- och årsbokslut, årsredovisning
• koncernredovisning
• budget och prognoser
• deklarationer
• rapportering
• ekonomistyrning, analys och uppföljning

Du verkar som stöd ut i verksamheten som såväl rådgivare och ifrågasättare som i utbildningssyfte.

Din bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och har god erfarenhet av såväl redovisning som controlling, vi ser att du arbetat som ekonomichef eller motsvarande i tidigare roller. Du ses som en naturlig auktoritet inom ditt område och har en lösningsorienterad och hands-on approach. Du trivs i en roll där du har en organisatorisk överblick och ser hur en del påverkar en annan, vi ser gärna att du har erfarenhet från ett mindre/medelstort företag. Affärssystem och Excel är förutom ett intresse även en naturlig del av din vardag och erfarenhet.

Personlighet
Du är öppen, prestigelös, kommunikativ och ger ett intresserat och rättframt intryck. Du är erfaren och verksamhetsorienterad och drivs av ansvar samt att arbeta med helheten. Du är säker i dina kunskaper och din roll och du har förmågan att såväl stödja som utmana de du arbetar med samt står för noggrannhet och struktur och levererar med kvalitet. Du är en ansvarsfull lagspelare med analytisk förmåga som skapar förståelse och har ett kritiskt tänkande med intresse att förbättra och hugga tag där det behövs. 

Ansökan
Vill du vara med på Labex fortsatta utveckling är du varmt välkommen med din ansökan, sök snarast då vi arbetar med löpande urval. I denna rekrytering samarbetar Labex med SJR in Scandinavia. Har du frågor om rollen eller processen hör du av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.

Liknande jobb

Liknande jobb