Skånetrafiken söker Avdelningschef Produkt & Marknad

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Hässleholm
Annonserat
den 22 november 2017
Stängs
den 10 december 2017
Kontakta
Björn Torstensson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ARBETSPLATSBESKRIVNING
Region Skåne är tydliga med att man vill fortsätta att förbättra dagens kollektivtrafik samt göra stora satsningar att utveckla morgondagens kollektivtrafik. Regionen kommer att göra stora infrastruktursatsningar och fordonsinvesteringar, cirka 8 miljarder fram till 2025. Vi ser också över vår organisation vilket innebär att vi lägger ett ännu större fokus på våra affärsområden i syfte att i alla lägen vara i tid, ha en attraktiv produkt och kunna ge bra information. För att göra detta möjligt kommer även de avdelningarna som stödjer affärsområdena förändras och förfinas. Bland annat skapas en ny avdelning, produkt & marknad som kommer att vara vår ”strategiska hjärna” i att skapa framtidens produkter och tjänster inom kollektivtrafiken samt lyfta fram goda berättelser kring kollektivtrafiken som stärker vårt varumärke. Att resa med Skånetrafiken ska vara det självklara och hållbara valet. Vår målsättning är att vi kraftigt ska öka kollektivtrafikens marknadsandel gentemot bilresor, markant höja kundnöjdheten samt att vi ska, gör skillnad, varje dag.

ARBETSBESKRIVNING
En mycket viktig del för att nå våra övergripande mål är att skapa attraktiva produkter och tjänster. Vi vet att människor tar beslut efter känsla. För att välja åka kollektivt måste det vara förknippat med en bra känsla. Ett attraktivt erbjudande måste finnas hela vägen från det att kunden kommer i kontakt med oss, till mötet med kunden på en station/hållplats och genom hela resan. Vi konkurrerar med bilen, vilket innebär att vårt erbjudande måste utvecklas hela tiden. Vi behöver genom en attraktiv produkt, kundanpassade tjänster och ett i alla lägen välkomnande bemötande skapa goda berättelser som stärker vårt varumärke och som får fler att vilja resa med oss. Det är här, du och vår nya avdelning, produkt & marknad kommer in. Det vi vill att du ska tillföra avdelningen och i ledningen för Skånetrafikenledningen är ett starkt driv och ett innovativt tänk i arbetet med att utveckla produkter och erbjudanden som skapar mervärde och en kundupplevelse utöver det vanliga.

KVALIFIKATIONER
Som du förstår så söker vi till denna avdelningschefsroll, något alldeles extra. Du ska ha en entreprenöriell läggning och samtidigt vara besjälad av att skapa värde för kund genom samhällsnytta och hållbara resor. Du måste ha en förmåga att tänka nytt och annorlunda. Du är nyfiken och tillsammans med dina medarbetare våga du ta ut svängarna för att kunna skapa produkten och tjänsten som vi om 10 år tycker är en självklarhet, lika självklara som smartphonen idag!

Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare överträffa kundens och våra affärsområdens förväntningar på attraktiva produkter och tjänster. Tillsammans med försäljningsavdelningen ska din avdelning kunna paketera erbjudanden och bearbeta marknaden så att vi markant ökar både försäljning och antalet som reser med oss. Du är van vid de utmaningar och möjligheter som digitaliseringen idag innebär, inte minst när det kommer till digitala kommunikationskanaler. Om du dessutom har varit med och transformerat ett etablerat varumärke är det en stor fördel.

Du är resultatfokuserad, för det är först när vi gör skillnad för kund som värde skapas. Viktigt för dig är därför korta ledtider och att snabbt få ut erbjudanden till marknaden. Uppföljning av resultat är också en viktig del av din vardag eftersom du bryr dig om kunden och kundens upplevelse. Du har lätt för att kommunicera och skapa engagemang. Du tar hellre dialog direkt än via mejl. Tillsammans med vår pressansvariga är du proaktiv i att lägga upp kommunikationsstrategi internt såväl som externt.

Du är chef över chefer varför ditt ledarskap ska präglas av ett värderingstyrt och coachande förhållningssätt. Du leder genom att bygga team och du ska som chef och ledare i Skånetrafiken kunna leva efter och vara en god ambassadör för våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Du ingår i Skånetrafikens ledningsgrupp och rapporterar direkt till Trafikdirektören. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Hässleholm.

På den formella sidan så har du högskoleutbildning inom marknadsföring, industridesign, produktutveckling och/eller kommunikation eller annan utbildning vi bedömer som relevant. Vidare har du flera års erfarenhet av ledarskap, gärna som ”chef över chefer. Du har en gedigen erfarenhet av marknadsföring och/eller utveckling av produkt och kundupplevelse. Du har mycket god förståelse för digitala och sociala kanaler och hur du kan använda dessa i ditt uppdrag. Då detta är ett uppdrag som kräver att du kommunicerar på olika sätt, så är det viktigt att dina kunskaper i svenska är mycket goda och att du har goda kunskaper i engelska.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-12-10
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk. http://www.skane.se/jobba-hos-oss/Lediga-jobb/id/?assign=39cab483-131a-4511-8ffd-0cc98f4fe67e

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via ovan länk. Handlingar som inkommer till Region Skåne blir en allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Björn Torstensson på SOURCE, 070-786 00 70, bjorn.torstensson@source-executive.se eller Christel Persson på SOURCE, 073-655 23 00, christel.persson@source-executive.se

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

På Skånetrafiken är vi cirka 370 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb