Skånetrafiken söker Avdelningschef Strategi & Affärsstöd

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Hässleholm
Annonserat
den 22 november 2017
Stängs
den 10 december 2017
Kontakta
Björn Torstensson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ARBETSPLATSBESKRIVNING
Region Skåne är tydliga med att man vill fortsätta att förbättra dagens kollektivtrafik samt göra stora satsningar att utveckla morgondagens kollektivtrafik. Regionen kommer att göra stora infrastruktursatsningar och fordonsinvesteringar, cirka 8 miljarder fram till 2025. Vi ser också stora utmaningar kopplat till ny trafik, införande av nya system, stora upphandlingar, hållbarhet samt omvärldsförändringar. Vi ser därför över vår organisation. Vilket innebär att vi lägger ett ännu större fokus på de avdelningar som ska stödja våra affärsområden i syfte att i alla lägen vara i tid, ha en attraktiv produkt och kunna ge bra information till våra kunder.

Avdelning Strategi & Affärsstöd
För att stärka vår förmåga att strategiskt styra vår verksamhet samt stärka stödet till våra affärsområden inrättas en ny avdelning, strategi & affärsstöd. Avdelningen kommer initialt att bestå av ett tjugotal medarbetare, men kan komma att växa något. Avdelningen består av tre enheter:

Strategi & planering
Enheten svarar för all strategisk planering, från omvärldsbevakning, hållbarhet, infrastrukturplanering fram till konkret avtal med berörda, färdigt för genomförande och överlämning till affärsområdena. Enheten ansvarar vidare för verksamhetens strategiska dokument så som verksamhets- och utvecklingsplan samt hållbarhetsstrategier i dialog med övriga avdelningar och affärsområden.

Upphandling
Skånetrafiken svarar själva för all upphandling som gäller vårt huvuduppdrag, dvs att bedriva trafik och utveckla tjänster för kollektivtrafik. Vi köper trafik och tjänster för ca 5 miljarder om året. Upphandlingsenheten är vårt kunskapscentra för upphandling och utgör både styrning och stöd till upphandlande verksamheter.

Programkontor
Programkontor ansvarar för styrning och koordinering av våra större projekt samt säkerställa en progress i våra projekt. Programkontoret svarar vidare för utveckling och förvaltning av vår projektmodell, stöd till styrgrupper och ledningsgrupp, tillhandahålla och utbilda projektledare. Idag driver programkontoret 12 projekt.

ARBETSBESKRIVNING
Vi söker en avdelningschef med fokus på ledarskap och strategiskt arbete. Du som chef ska ha mycket god förmåga att på strategisk nivå leda en verksamhet som spänner från långsiktig planering ned till att ta fram konkreta genomförandeavtal på enskild åtgärd i en kommun. Tillsammans med övriga chefer i ledningsgruppen ska du vara drivande i att ta fram de strategier och planer som behövs för att vi ska nå våra mål: Fler som reser kollektivt (marknadsandel) och nöjdare kunder (NKI). Samverkan med såväl Regional Utveckling inom Region Skåne som våra samarbetspartners i form av kommuner och stat är viktiga uppgifter. Du behöver också vara lyhörd för kundernas och affärsområdenas behov, särskilt i upphandlings- och projektrelaterade frågor där avdelningen utgör kritiskt stöd. Fokus ska ligga på att utifrån framtagna strategier snabbt förflytta oss till genomförande och resultat. Att du lever vår värdegrund och har ett coachande förhållningssätt till medarbetare och chefer inom både din avdelning och Skånetrafiken i stort är avgörande. Som avdelningschef ingår du i Skånetrafikens ledningsgrupp och rapporterar direkt till Trafikdirektören.

KVALIFIKATIONER
Du är chef över chefer varför ditt ledarskap ska präglas av ett värderingsstyrt och coachande förhållningssätt. Du leder genom att bygga team och du ska som chef och ledare i Skånetrafiken kunna leva efter och vara en god ambassadör för våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Du har flera års erfarenhet av framgångsrikt ledarskap i stora organisationer, gärna politiskt styrda. Som ledare har du ansvarat för strategiskt arbete där du haft förmåga att se helheten och inta ett verksamhetsövergripande perspektiv. Du har ett arbetssätt som förenar struktur och tydlighet med ett resultat- och servicetänk vilket ger leveranser som skapar mervärde för kärnverksamheten. Du har vidare en förmåga att samverka och samarbeta med både interna och externa aktörer för att skapa effektiva lösningar på de utmaningar vi har.

På den formella sidan så har du högskoleutbildning inom management och/eller ekonomi, teknik/samhällsbyggnad eller annan utbildning vi bedömer som relevant. Då detta är ett uppdrag som kräver att du kommunicerar på olika sätt och mot många olika aktörer så är det viktigt att dina kunskaper i svenska är mycket goda och att du har goda kunskaper i engelska. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Hässleholm.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-12-10

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk:
http://www.skane.se/jobba-hos-oss/Lediga-jobb/id/?assign=45a16856-94a1-4dca-9761-43150600f9df

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via ovan länk. Handlingar som inkommer till Region Skåne blir en allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Björn Torstensson på SOURCE, 070-786 00 70, bjorn.torstensson@source-executive.se eller Jenny Håkansson på SOURCE, 0731-45 59 97, jenny.hakansson@source-executive.se

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

På Skånetrafiken är vi cirka 370 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb