Handelsanställdas förbund söker nu en Funktionschef Medlemsservice

Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 november 2017
Stängs
den 13 december 2017
Ref:
SE-12634
Kontakta
Adam Bergström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

till Medlems- och organiseringsenheten

Position
Handels funktionschefer har ett operativt ansvar för den löpande verksamheten, både strategiskt och verksamhetsmässigt. En viktig del i rollen som funktionschef är att löpande fatta beslut om den dagliga driften samt att följa utvecklingen inom sitt funktionsområde och föreslå åtgärder som stärker Handels som organisation. Medlemsservice har idag omkring 30 medarbetare. Hela gruppen är för närvarande placerad i Eskilstuna men står i begrepp att flyttas till Handels förbundskontor i centrala Stockholm.

Rollen som funktionschef innebär bland annat:

 • Ansvar för den löpande verksamheten inom funktionsområdet

 • Personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetare inom funktionsgruppen

  • Genomföra förhandlingar med fackklubben rörande personalfrågor

  • Delta i rekryterings- och uppsägning-/avskedsprocesser

  • Genomföra utvecklingssamtal med medarbetarna

  • Ansvar för systematiskt arbetsmiljöarbete

 • Mandat att självständigt fatta nödvändiga beslut inom funktionsområdet för att verkställa beslut tagna av förbundets beslutsorgan.

 • Att representera Handels och ta tillvara förbundets intressen inom ramen för funktionsområdet

 • Att inom sitt funktionsområde ha: bevakningsansvar, initiativansvar, informationsansvar, verkställighetsansvar, uppföljningsansvar

 • Målformulering, strategi och verksamhetsutveckling inom funktionsområdet

 • Ansvar för tillämpningen av policy- och principfrågor inom funktionsområdet.

Rollen som funktionschef för Medlemsservice innebär även ansvar för bland annat:

 • kontinuerligt utvecklingsarbete för effektiv hantering av medlemskap i Handels och Handels a-kassa, Handels avtalsadministration samt Handels utringade verksamhet.

 • att regelbundet följa upp och utvärdera satta service- och verksamhetsmål

 • samverkan inom konceptet Handels direkt

 • att sammanställa förändringar, mönster och trender inom Handels branscher som inkommer från medlemmarna och kommunicera detta vidare inom organisationen.

 • att ständigt verka för att de som är i kontakt med förbundet får ett gott bemötande och god service.

Vi erbjuder dig en chans att vara med och påverka utvecklingen i ett av LO:s största och snabbast växande förbund. Handels brinner för sin sak och du kommer till en arbetsplats med motiverade kollegor där alla är medvetna om att de bidrar till ett bättre samhälle. Handels är en demokratisk organisation med högt i tak där individer får möjligheten att växa och ta ansvar. Du erbjuds möjlighet att ansvara för själva ”hjärtat” i Handels verksamhet, deras medlemsservice. Du har möjlighet att komma in med goda idéer och påverka samt sätta din egen prägel på funktionen.

Vi söker dig med erfarenhet av serviceområden såsom kvalificerad rådgivningsverksamhet i facklig organisation, medlemscenter eller motsvarande. Du har erfarenhet av att leda och coacha medarbetare samt av förändrings- och utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av arbete i facklig och/eller politisk organisation inom arbetarrörelsen eller annan idéburen organisation på central nivå. Vidare ser vi att du har god kunskap om kund- /medlemsservice samt tillhörande flöden. Vi ser även att du behärskar svenska flytande i tal och skrift och självklart välkomnar vi ansökningar med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Anställningsform
Tillsvidare anställning

Plats
Positionen är placerad på Handelsanställdas förbunds kontor på Sveavägen 90, Stockholm. Under en period kommer pendling till Eskilstuna ske.

Kontaktpersoner
Frågor om tjänsten besvaras av Adam Bergström, konsult Mercuri Urval på 070 928 29 87 eller adam.bergstrom@mercuriurval.com

Elisabeth Brandt Ygeman, 2:e vice förbundsordförande på 010-450 80 45.

Facklig representant: Elise Mann, 010-450 80 20

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12634). Ansök snarast men senast 13 december, urval sker löpande.

Om företaget
Handelsanställdas förbund är LO:s tredje största förbund med cirka 157.000 medlemmar varav nästan 100 000 är kvinnor. Förbundet bildades 1906 och av Handels medlemmar är en tredjedel av de yrkesverksamma under 30 år. Handels verksamhetsidé är att människor i samverkan kan förbättra sina villkor på arbetsplatsen och i samhället. Handels är ett starkt växande förbund som ligger i framkant i utvecklingen! Läs mer på
www.handels.se

Handelsanställdas förbund har nyligen genomgått en omorganisering för att skapa en organisation med medlemsintresset i fokus samt skapa en effektivare beslutsorganisation med tydlig ansvarsfördelning. Medlems- och organiseringsenheten är den enhet som ansvarar för facklig verksamhet, medlemsservice samt medlems- och avtalsadministration.

Liknande jobb

Liknande jobb