VD till Scandicore Nordens Pappersindustri

Plats
Borås
Annonserat
den 23 november 2017
Stängs
den 9 januari 2018
Kontakta
Lotta Preijde
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om vår kund
Scandicore Nordens Pappersindustri AB tillverkar pappershylsor av högsta kvalitet till flera branscher i Skandinavien och Nordeuropa. Under 2008 förvärvade Scandicore Svenska AB Nordens Pappersindustri AB och efter sammanslagningen mellan de två antas det juridiska namnet Scandicore Nordens Pappersindustri AB. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Mustad United Group (www.scandicore.com) och omsätter cirka 140 MSEK med cirka 69 anställda.

Scandicore Nordens Pappersindustri verkar huvudsakligen på den svenska marknaden med några affärsvolymer i Danmark och Norge. Företaget säljer direkt till industrikunder och genom grossister. Placering är i Borås.

Nuvarande VD kommer gå i pension och Scandicore Nordens Pappersindustri söker nu en efterträdare, där man erbjuder en roll med möjlighet till stort inflytande i ett lokalt men internationellt företag. Du kommer bli en del av en verksamhet med gott renommé, som arbetar med välkända och miljövänliga produkter med inriktning på hållbarhet och återvinningsbara produkter.

Dina arbetsuppgifter
Som VD kommer du att ha det övergripande ansvaret för bolagets resultat samt arbeta strategiskt med affärsutveckling enligt uppsatta mål och förväntningar. Du säkerställer att verksamheten och bolaget bedrivs i enlighet med satta direktiv från styrelse och koncernen och gällande lagstiftning.

Du kommer att arbeta med omvärldsbevakning i syfte att bevara och öka affären inom kärnverksamheten samt att hitta nya produkter/marknadssegment. En viktig del i rollen blir att stödja, coacha och leda personal för att skapa strategier och framtida affärer samt att behålla och utveckla en kultur av can-do och ett företag som anpassar sig till förändringar och nya sätt att arbeta.

Din profil
Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning med marknadsinriktning, har du dessutom god teknisk förståelse ser vi det som extra meriterande. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet från ledande befattningar med ett helhetsansvar, gärna inom olika ansvarsområden som försäljning, upphandling inom tillverkningsindustrin och ledande av andra chefer.

Du har grundlig erfarenhet från förhandling med storkunder och leverantörer samt tidigare ansvar för P&L är ett måste. God erfarenhet och resultat från ledande projekt och implementering av processer i större grupper eller organisationer, som gör verksamheten effektivare. Önskvärt är att du har erfarenhet från att ha arbetat i ett internationellt företag.

Du har förmågan att sätta en riktning för andra med tydliga mål. Du är en god ledare som drivs av att inspirera, utveckla och motivera andra. Du leder och utvecklar företaget genom närvaro, förståelse och lyhördhet för de kompetenser som finns inom bolaget. Du är tydlig i ditt sätt att leda och kommunicera samt är prestigelös i din relation till medarbetare och kunder.

Låter det intressant?
Ansök med CV och personligt brev via www.effektiv.se. Sista ansökningsdag är den 8 januari 2018 och intervjuer görs löpande. Vid frågor, kontakta gärna Lotta Preijde på 0709-38 44 19 alternativ lotta@effektiv.se.

Om oss
Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Effektivitet, Driv, Långsiktighet och Framgång – ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

Liknande jobb

Liknande jobb