Financial Controller till Duroc

Rekryterare
Duroc AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 23 december 2017
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till koncernens huvudkontor placerat i Mörby söker vi nu en Financial Controller som vill vara med på Durocs framtida resa. Rollen är bred och kräver ett stort eget driv samt ett intresse för att vidareutveckla processer och rutiner för att möjliggöra framtida expansion.

Du har genom din erfarenhet kommit fram till att du trivs i en organisation som präglas av entreprenörsanda och stort eget ansvar. I din yrkesroll är du prestigelös och lösningsorienterad, gillar att driva ditt eget arbete samt är nyfiken på nya lösningar och möjligheter. Tjänsten rapporterar till Group CFO.

Rätt kandidat är civilekonom med 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet och arbetar idag troligen som revisor på någon av de större revisionsbyråerna alternativt som kvalificerad redovisningsekonom eller Financial Controller i ett internationellt bolag med erfarenhet av IFRS eller K3 samt koncernredovisning/rapportering. Du har god förståelse för IT, processer och system och är en van Excel-användare samt skriver och talar engelska obehindrat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Koncernkonsolidering
  • Arbete med Duroc-koncernens delårsrapporter samt årsredovisning
  • Stödja dotterbolagen i frågor som rör redovisning-och rapportering
  • Utveckling av koncernens rapporteringssystem
  • Ansvar för redovisning och bokslut i moderbolaget Duroc AB
  • Delta i utvecklingsprojekt, tex guidelines för finansiell rapportering, intern kontroll och cash  management
  •  Andra ad hoc uppgifter inom ekonomiområdet

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Duroc är en publik Industrikoncern. Gemensamt för de olika dotterbolagen är tillverkning. Branscherna är syntetisk fiber, järnvägsindustrin, skärande bearbetning samt underhåll och reparation. Kunderna finns inom bl.a. bilindustrin, järnväg, mekanisk industri samt tung processindustri. Ägandet i portföljbolagen är långsiktigt. Duroc har ca 770 anställda i Europa och USA och koncernen omsätter ca 2400 MSEK.

Kontaktperson
Lisa Aspsäter
Rekryteringskonsult
lisa.aspsater@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb