Riskexpert inom området operativa risker samt intern styrning och kontroll

Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Ref:
938
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert inom avdelningen Kredit-och operativa risker tillhör du den expertgrupp på Finansinspektionen (FI) som ansvarar för att granska i huvudsak bankernas operativa risker, men även deras interna styrning och kontroll. Du och dina kollegor bedömer och analyserar även löpande att de finansiella företagen håller tillräckligt med kapital i förhållande till sina risker inom detta område.

Gruppen arbetar huvudsakligen med de stora och medelstora bankkoncernerna men även med mindre banker och finansiella företag. Rollen innebär ett stort ansvar och bankkontakter på senior nivå. Du har en viktig roll i FI:s tillsyn av banker och finansiella företag och du kommer att ansvara för undersökningar på dessa, ibland i samarbete med experter från andra länders tillsynsmyndigheter. Arbetet kan även komma att innebära att du representerar FI inom det internationella arbete som bedrivs av tillsynsmyndigheterna inom ramen för Baselsamarbetet eller EU. Arbetet ger dig därmed stor möjlighet att utveckla ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som internationellt. Du kan även komma att ansvara för utformandet av nya svenska regelverk inom området.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen och gedigen erfarenhet av arbete med operativ risk och/eller intern styrning och kontroll.  Vi förutsätter att du har goda kunskaper om de metoder, verktyg och processer som används inom hantering av operativ risk och/eller intern styrning och kontroll, samt att du har arbetat med frågorna på strategisk såväl som på operativ nivå. Vi förutsätter också att du har erfarenhet av att kommunicera brett på alla nivåer inom ett företag, inklusive rapportering till ledning och styrelse. Erfarenhet från medelstort eller stort finansiellt företag är meriterande, liksom erfarenhet av att implementera relevanta regelverk inom området.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du bidrar med ett gott samarbete och är van vid att arbeta strukturerat och självständigt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Thalén på 08-40 89 80 18.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 december 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb