Regionchef Norra Skåne till Hyresgästföreningen

Plats
Helsingborg
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 14 december 2017
Kontakta
Hendrik Dahlgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Regionchef Norra Skåne till Hyresgästföreningen

En organisation i förändring söker ledare till Helsingborg 

Om uppdraget
Hyresgästföreningen befinner sig i en förnyelseprocess där vi utvecklas mot att bli en bredare samhällsaktör och en naturlig mötesplats för boendefrågor. Vi vill betyda mer för fler och vår övertygelse är att alla har rätt till ett bra hem.

Hyresgästföreningen verkar för ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. Organisationen genomsyras av tre kärnvärden – Nytta, Glöd och Förnyelse.

Regionchefen är regionens högste tjänsteman och rapporterar till förbundschefen som sitter i Stockholm. Din viktigaste uppgift blir att utifrån vår Agenda 2022 och Framtidsprogrammet utveckla vår organisation och våra arbetssätt. Din roll som Regionchef Norra Skåne innebär ett ansvar för att omsätta Hyresgästföreningens mål och strategi till regional nivå. Du ingår i Hyresgästföreningens nationella ledningsgrupp, vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor har ett ansvar för hela förbundets utveckling.

Som Regionchef har du personal-, budget och verksamhetsansvar. Du ansvarar för kvaliteten i de tjänster som regionkontoret tillhandahåller och förstår vikten av starkt medlemsfokus samtidigt som du följer vad som händer i omvärlden. Som regionchef följer du med i vad som händer i omvärlden och företräder organisationen regionalt i olika sammanhang. Du driver ditt ansvarsområde tillsammans med din regionala ledningsgrupp om sex chefer, 46 medarbetare och regionstyrelsen, samt drygt 660 förtroendevalda.

Regionchefen ansvarar för att säkerställa hög kvalitet i våra medlemstjänster, bland annat vad gäller juridik, rådgivning och hyresförhandlingar. I arbetet ingår att bevaka Hyresgästföreningens intressen i regionen och vara en aktiv part i samhällsdebatten. Ett prioriterat område är att stärka och utveckla Hyresgästföreningen som folkrörelse. Du arbetar aktivt med att hitta nya nätverk och samarbetsformer med andra organisationer och vårt mål är att få fler och mer aktiva medlemmar, med en stor mångfald.

Placering i Helsingborg.

Din bakgrund
För att passa i rollen som regionchef Norra Skåne har du en akademisk examen eller motsvarande kunskaper samt ledarerfarenhet från en demokratiskt ledd organisation vilket ger dig förståelse för komplexiteten i rollen. Du har arbetat i en idéburen miljö och vill bidra till att Hyresgästföreningen får en given plats i samhällsbygget. Det är viktigt att drivas av ett brett samhällsintresse, med fokus på bostadsfrågan.

Du är en kommunikativ person som har du en förmåga att bryta ned visioner till greppbara mål. Du har en diplomatisk och lyhörd personlighet som kan se till det bästa för helheten. Du är en mogen, lugn och trygg ledare med en förmåga att lyfta blicken och våga utmana befintliga strukturer. Du är lyhörd och skapar ett öppet klimat samtidigt som du ser till individernas styrkor och skapar entusiasm.

För att trivas hos oss förutsätter vi att du delar Hyresgästföreningens bostadspolitiska värderingar och vår värdegrund. Hyresgästföreningen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där alla ges lika möjligheter oavsett kön, ålder och bakgrund. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och bakgrund hos våra medarbetare. Läs gärna mer om oss på vår webbplats hyresgastforeningen.se.

Om företaget
Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk obunden och demokratisk uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag nio regioner i hela landet och förbundskontor i Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Hyresgästföreningen med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03 eller Christina Singelman 073-421 79 87. Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 14 december. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se gå in under flik publika uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Liknande jobb

Liknande jobb