Financial Controller till Scania Group

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 27 november 2017
Stängs
den 26 december 2017
Ref:
”Financial Controller till Scania”
Kontakta
Jacob Gajland
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker för vår kund Scanias räkning en analytisk och driven Financial Controller. I rollen kommer du jobba mot Scanias industriella verksamhet i rapportering- och controllinggruppen inom Scanias koncernstab (Corporate Control). Gruppen ansvarar för konsolidering, analys och presentation av finansiell information av den industriella verksamheten. Utöver detta förvaltar och utvecklar gruppen industrins ekonomimodell. Dina rapporter går till Scanias företagsledning och styrelse, vilket ställer stort krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. Rollen är placerad på huvudkontoret i Södertälje.

Arbetsuppgifter:

  • Uppföljning och analys av det industriella segmentet
  • Stötta industriella rapporterande enheter i koncernrapporteringsfrågor
  • Konsolidering och analys i bokslut och prognos
  • Delaktig i det finansiella integrationsprojektet gentemot VW
  • Bistå med ad-hoc analyser, utredningar och löpande utvecklingsprojekt

Kravprofil:

  • Högskoleekonom eller motsvarande utbildning
  • 1-3 års erfarenhet av financial controlling eller revision är meriterande
  • Erfarenhet av arbete i Hyperion Financial Management är meriterande
  • Avancerad användare i Excel och Powerpoint

I syfte att lösa komplexa uppgifter behöver du ha ett analytiskt och ifrågasättande förhållningssätt. Förmågan att fokusera på detaljer och att samtidigt kunna lyfta analysen till en högre nivå är essentiell för att lyckas i din position. Att fokusera på att lösa våra kunders uppgifter är av högsta vikt och därför är det viktigt att du är lösningsorienterad och har en attityd som sätter kunden i fokus. 

Om företaget:
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via ”ansök-knappen” på www.talentrecruitment.se eller skicka ditt CV i Word och märk med ”Financial Controller till Scania” till jacob.gajland@talentrecruitment.se