Controlling Manager Credit & NPL till Resursbank

Rekryterare
Resurs Bank
Plats
Borås
Annonserat
den 28 november 2017
Stängs
den 14 december 2017
Kontakta
Helena Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Controlling Manager Credit & NPL till Resursbank

Till vårt trevliga kontor i Borås söker vi nu en Controlling Manager Credit & NPL.

Arbetsuppgifter
Som Controlling Manager Credit & NPL hos oss har du en central roll i vår verksamhet. Du ansvarar för hela kreditförlustraden i resultaträkningen samt intäktsströmmen från osäkra fodringar för Resurs Bank i hela Norden. Dina arbetsuppgifter innefattar framförallt:

  • Ansvar för uppföljning och analys av koncernens kreditförluster inklusive IFRS9 ”migration matrix” samt ränteinbetalningar från inkassoportföljer
  • Uppföljning och analys av redovisade kreditförluster per land/segment/produkt samt ränteintäkter från inkassofordringar
  • Ansvar för budgetarbetet och kvartalsvisa prognoser inför kvartalsrapportering
  • Agera stöd åt landskreditchefer i uppföljning och analys av kreditförluster och ränteintäkter
  • Utveckling av uppföljnings- och rapporteringsstruktur inom kreditförlustområdet
  • Ta fram och hålla i presentationer i samband med månadsuppföljningar

Rollen innefattar personalansvar för en person. Du är med i en operativ ledningsgrupp inom kreditfunktionen och rapporterar till Head of Credit & NPL samt har en streckad linje direkt till vår CFO. Du kommer att arbeta på vårt kontor som ligger centralt i Borås. En del resande ingår i tjänsten, främst till huvudkontoret i Helsingborg men också till landskontoren i Norden.

Vem är du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet från rollen som Controller och en akademisk utbildning inom ekonomi eller matematik, oavsett har du mycket goda kunskaper i matematik och förstår avancerade modeller. Har du tidigare arbetserfarenhet från bank eller finans är det självfallet meriterande. Du behärskar engelska väl i tal och skrift samt ligger på en mycket hög nivå i ditt Excelanvändande, har du även vana av SQL är det ett plus.

Som person har du en väl utvecklad analytisk förmåga och ett öga för detaljer samtidigt som du har en god överblick över helheten. I ditt arbete är du proaktiv och har lätt för att dra egna slutsatser, du är självgående och innovativ. Då rollen innefattar mycket kontakt med medarbetare på olika nivåer i organisationen är det viktigt att du är kommunikativ och tydlig med ett kontaktskapande sätt samt vågar säga vad du tycker i frågor som rör ditt område. Har du ett intresse för att leda andra och trivs att arbeta i en affärsdrivande verksamhet där du aktivt är med och bidrar till ett utvecklingsinriktat arbetssätt är du den vi söker!

Vi erbjuder dig
Du får möjlighet att komma in i en spännande roll i ett framåtriktat bolag som är i ständig tillväxt. Det är ett företag som är förändringsinriktat, affärsmässigt, har ett stort mod och vågar vara annorlunda. Du kommer få stora möjligheter att påverka, driva och utveckla ditt ansvarsområde självständigt.

Vill du vara med på vår resa?
Vi rekryterar smarta, drivna människor som får stort ansvar och frihet, för vi tror att det är så de bästa idéerna kommer fram. Vi är stolta över Resurs-andan som kännetecknas av samarbete, öppenhet och kundfokus. Med tydliga värderingar som grund vågar vi testa nya vägar som leder till ännu bättre tjänster för våra kunder. Det ska vara kul och utvecklande att komma till jobbet!

Om företaget
Resurskoncernen är ett av Nordens mest snabbväxande företag inom bank och försäkring. Vi är ett företag i ständig utveckling, med fokus på innovation och enkla, flexibla lösningar till både företag och privatkunder i Norden. Genom Resurs Bank och yA Bank erbjuder vi säljfinans- och betallösningar, privatlån och kreditkort. Dessutom erbjuder vi ovanligt okrångliga försäkringar genom Solid Försäkring. Resurskoncernen har mer än 700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Helsingborg. Resurs Holding är noterat på Nasdaq Stockholm. Genom åren har vi vunnit flera utmärkelser för våra produkter och tjänster.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Skicka in din ansökan senast 14 december, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på telefon 031 – 333 54 85. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb