Vill du som jurist vara med och göra skillnad?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 november 2017
Stängs
den 13 december 2017
Ref:
941
Kontakta
Emelie Sandberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som jurist på Finansinspektionen (FI) arbetar du främst med tillståndsprövningar och ärendehandläggning, men också med sanktionsprövningar samt med framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Du är även ett stöd till FI:s tillsynsavdelningar i aktuella legala frågor.

Arbetet ger stor möjlighet för dig som jurist att få hög specialistkompetens inom ett rättsligt område under FI:s tillsyn. Tjänsten innebär tätt samarbete internt och du kan även komma att ha kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en jur. kand eller annan juridisk examen. Du har notarietjänstgöring och / eller relevant erfarenhet från finansiell sektor, advokatbyrå eller myndighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med lagar och föreskrifter som reglerar finansiell verksamhet samt att du har kunskap inom något av de rättsliga områden som går under FI:s tillsyn. Erfarenhet av att arbeta i projektform och/ eller erfarenhet av regelgivning är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående, strukturerad och uthållig. Du bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-specialist Emelie Sandberg, 08-408 984 19.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 13 december 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb