Compliance Manager till Storytel

Rekryterare
Storytel
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 november 2017
Stängs
den 28 december 2017
Kontakta
Hanna Lindroth
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Storytel är Nordeuropas största tjänst för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Vi växer snabbt och söker nu en Compliance Manager som stöttar upp Storytels olika funktioner och i synnerhet ekonomifunktionen.

Om rollen
Rollen består huvudsakligen av att genomföra riskbedömningar på olika nivåer inom bolaget och planera och prioritera åtgärder inom bolagets olika funktioner. Ett stort projekt som pågår sedan en tid tillbaka är arbetet med EU:s nya regelverk kring Global Data Protection Regulation (GDPR) som träder i kraft under 2018. Som Compliance Manager kommer du att ta över projektledarrollen för det arbetet och leda vår projektgrupp med representanter från legal, tech och ekonomi samt ta rollen som Storytel-koncernens s.k. Data Protection Officer (DPO). Då Storytel är en dynamisk arbetsplats vill du utvecklas och ser inga problem med att rollen kan förändras på sikt. Storytel är noterat på AktieTorget som lyder under Finansinspektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar

 • Vara del av GDPR teamet, projektleda arbetet och ta rollen som s.k. DPO
 • Utföra riskbedömningar på olika nivåer i bolaget och planera och prioritera åtgärder inom legal, ekonomi, tech, marknad, content mm.
 • Agera som bolagets internrevisor
 • Utarbeta interna policys och säkerställa efterlevnaden av dessa
 • Säkerställa att börskrav uppfylls och regler följs
 • Utbilda personalen på Storytel och sprida kunskapen och vikten av Compliance

Din profil

 • Masterexamen från Civilekonomprogrammet eller motsvarande teknisk eller annan relevant utbildning
 • 3-5 års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter
 • Mycket god systemvana och förståelse för olika IT system
 • Du är bra på att söka och finna information och att arbeta självständigt
 • Har du arbetat i en global organisation är det meriterande likaså om du om du har arbetat inom IT revision och har erfarenhet från att arbeta med techbolag

Vi söker dig som vill arbeta i en global organisation med högt tempo. Du är noggrann och strukturerad och har en vilja att skapa och förbättra processer och rutiner för att effektivisera organisationens arbetssätt och säkerställa Compliance.

Storytel är ett internationellt företag och det är därför nödvändigt att du talar och skriver svenska och engelska flytande. Ytterligare språk är meriterande.

Om oss
Vi är idag 80 personer som sitter i ljusa fina lokaler tillsammans med vårt dotterbolag Norstedts förlagsgrupp på Riddarholmen i centrala Stockholm. På Storytel har alla sin plats och sin roll. Vi jobbar med allt från från teknikutveckling till ljudboksproduktion, ekonomi och försäljning och mycket annat, men gemensamt är att vi alla brinner för det vi gör och är stolta över att jobba på Storytel!

Liknande jobb

Liknande jobb