Scania

Scania söker Group Financial Controller

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 30 november 2017
Stängs
den 22 december 2017
Ref:
20175341
Kontakta
Ulrika Hedin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Group Financial Reporting är en funktion inom Scanias koncernstab Corporate Control. Vi ansvarar för koncernredovisning och konsolidering samt operativ analys av Scaniakoncernen. Avdelningens rapporter går till Scanias företagsledning, styrelse, publikt och moderbolaget Volkswagen AG, vilket ställer stort krav på relevans, kvalitet och leveransprecision.

Vi söker nu dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som Financial Controller med inriktning koncernredovisning. Rollen är placerad i Södertälje och du rapporterar till Head of Group Financial Reporting.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Koncernbokslut
 • Delaktig i månads-, kvartals- och prognosbokslut
 • Delaktig i framtagandet av Scaniagruppens årsredovisning
 • Analyser och utredningar
 • Löpande ad hoc uppgifter

En stor del av arbetsuppgifterna kommer att vara kopplat till Scanias finansiella rapportering till vår ägare Volkswagen AG.
 
Din Profil

Du är civilekonom med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning och är en van användare av Microsoft Excel samt behärskar engelska i både tal och skrift. Du har viss erfarenhet av och framför allt ett stort intresse för koncernredovisning ur ett praktiskt, analytiskt och systemlösningsperspektiv. Erfarenhet av koncernredovisningssystemet Hyperion Financial Management (HFM) är meriterande.
 
Som person är du ansvarstagande, strukturerad, noggrann, problemlösande och har god analytisk förmåga. Du gillar att ta initiativ och driva arbetet framåt mot uppsatta mål samt att själv söka efter information för att på bästa sätt lösa dina arbetsuppgifter. Du är en duktig kommunikatör som gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar. Vi tror du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.
 
Vi värdesätter mångfald och ser att våra medarbetares olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten.
 
Vi erbjuder Dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För mer information
Kontakta Ulrika Hedin, 08-553 821 93, alt. 070-52 821 93.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden men processen kan fördröjas av julledigheter under veckorna 51 och 52. Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 20 december. Job Id 20175341
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20175341 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

 • Title: Group Financial Controller
 • Business area: Finance
 • Country: Sweden
 • City: Sodertalje
 • Last application date: 2017-12-22
 • Job Id: 20175341

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb