Torsten Söderbergs Stiftelse söker kanslisamordnare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 december 2017
Stängs
den 15 december 2017
Kontakta
Majken Tammisto
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ARBETSUPPGIFTER
Torsten Söderbergs Stiftelse söker nu en person som skall ansvara för stiftelsens kansli på Karlavägen 41 i Stockholm. Kanslisamordnaren är direkt underställd stiftelsens styrelse och har personalansvar för en medarbetare.

Rollen som kanslisamordnare omfattar ett brett spektrum av arbetsuppgifter av olika karaktär. Framför allt ges inblick i forskningsutvecklingen, kontakter med universitet och högskolor samt praktiskt ansvar för löpande administration och ekonomihantering. Kanslisamordnaren planerar och protokollför styrelsens möten, förbereder anslagsansökningar, verkställer styrelsens beslut, har kontakter med sökanden samt följer upp beviljade anslag.

Uppdraget omfattar även att planera och genomföra vissa av stiftelsens prisceremonier i samarbete med de prisutdelande organisationerna. Ett sådant är Söderbergska priset, på en miljon kronor, som tilldelas framstående forskare inom ekonomi, rättsvetenskap eller medicin. Torsten och Wanja Söderbergs nordiska pris i design och konsthantverk som utdelas av Röhsska museet är ett annat av stiftelsens pris.

I rollen ingår att lyfta fram, bevaka och värna stiftelsens intressen, och indirekt donatorernas minne, bland annat genom extern kommunikation och bevakning.

KVALIFIKATIONER
Den sökande bör ha erfarenhet av arbetsroller med högt ställda krav på administrativ förmåga såväl som förmåga att skapa förtroende i externa sammanhang. Erfarenhet av praktiskt administrativt arbete vid exempelvis universitet/högskola, en banks stiftelseavdelning eller liknande typ av administrativt arbete i offentlig eller privat sektor förutsätts. Kandidaten har akademisk grundexamen, lätt att uttrycka sig såväl i tal som i skrift samt systemvana.

Välkommen att registrera din ansökan här senast den 15 december 2017.

Frågor om tjänsten kan riktas till Majken Tammisto på Michaël Berglund AB, e-post: majken.tammisto@michaelberglund.se

Liknande jobb

Liknande jobb