Senior Financial Controller till Arriva

Rekryterare
Arriva
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 3 januari 2018
Ref:
”Senior Finanacial Controller Arriva”
Kontakta
Philip Dufwa
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du få chansen att vara en viktig kugge i en växande och dynamisk organisation i en föränderlig omvärld? Vi söker nu för vår kunds räkning Arriva Sverige en redovisningsinriktad person som kan ansluta till ett controllerteam som Senior Financial Controller. I rollen som Senior Financial Controller kommer du att få ett helhetsperspektiv över hela arbetsflödet inom redovisning och rapportering vilket kräver att du har en gedigen kompetens och erfarenhet inom området. Då bolaget befinner sig i en expansiv fas behöver du vara flexibel i arbetssätt och inställning, samt se förändringar som något inspirerande. Du kommer att arbeta i ett team med ytterligare en senior financial controller samt tre business accountants där samtliga rapporterar till redovisningschefen.

Dina ansvarsområden som Senior Financial Controller:

  • Månatlig rapportering till koncern enligt IFRS (resultat, balans, skatt, nyckeltal)
  • Utveckla metoder och rutiner för att kvalitetssäkra och öka effektivitet i prognos- och bokslutsarbete
  • Upprätta skatteberäkningar samt årsredovisningar
  • Stämma av koncernmellanhavanden samt svara på frågor gällande konsolidering till Group
  • Framtagande av interna rapportpaket
  • Budget och prognoser (finansiella poster och balans)

Som Senior Financial Controller på Arriva Sverige erbjuds du:

  • En viktig och spännande position på ett globalt företag som växer
  • En tjänst där din gedigna redovisningskompetens kan ge nycklar till mera effektiva arbetssätt
  • En mycket varierande senior roll där du både kommer att delta i arbetet med bokslut och analys men även driva egna processeffektiviseringar samt vara en nyttig problemlösare

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har mellan 7-10 års erfarenhet av kvalificerad redovisning och rapportering. Du ska tidigare ha arbetat med rapportering mot en koncern, inklusive koncernmellanhavanden, samt ha vana av att arbeta mot tuffa deadlines inom en internationell koncern. Du har tidigare erfarenhet av att upprätta årsredovisningar enligt K3 och skatteberäkningar. Du har via din arbetserfarenhet skapat dig en gedigen förståelse för finansiell analys och vikten av smart planering. Erfarenhet från stora affärssystem är betydelsefullt, då Arriva rapporterar i både SAP och HFM. Det är också av stor vikt att du är trygg inom Excel. Du kommunicerar obehindrat, i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i tjänsten som Senior Financial Controller är det viktigt att du är självgående och kan ifrågasätta siffror och resultat i det dagliga arbetet. Du ska vara bekväm att kunna arbeta med redovisningsfrågor i detalj men också kunna se ett större rapporteringsflöde ur ett helikopterperspektiv. Du ser ett stort värde i att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor, där du ska vara delaktig och förändra processer och arbetssätt. Du trivs att arbeta i team med andra och kan förstå din punktinsats för det större resultatet. Under stressade situationer ser du tydligt var din insats bör prioriteras.

Om Arriva
Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Arriva Sveriges huvudkontor är beläget intill vattnet vid Liljeholmen.

Om du är intresserad av en bred och redovisningsfokuserad position på ett internationellt bolag så ansök idag. Använd ”ansök-knappen” eller skicka ditt CV i word till philip.dufwa@financerecruitment.se och ange ref: ”Senior Finanacial Controller Arriva”

Liknande jobb

Liknande jobb