Trelleborg Treasury söker en Senior Dealer till Front Office

Rekryterare
Trelleborg AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 3 januari 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Trelleborg Treasury söker en Senior Dealer till Front Office

Arbetsuppgifter
Trelleborg Treasury ansvarar för koncernens finansiering och riskhantering. Detta innebär bland annat ansvar för koncernens upplåning, likviditetshantering, dotterbolagsfinansiering, samt företräder koncernen i treasury-relaterade frågor. 

Vi söker en Senior Dealer till Trelleborg Treasurys Front Office med placering i centrala Stockholm. Front Office-teamet består av 3 personer och totalt arbetar 11 personer inom treasury-avdelningen. Inom treasury finns Front Office, Cash Management, Middle Office samt Back Office. Du rapporterar direkt till Group Treasurer.

Som Senior Dealer kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta;

• Extern finansiering och finansiell riskhantering

• Löpande hantering av koncernens kassaflödesbalanser

• Löpande hantering av Trelleborg Treasurys valutapositioner

• Kundansvarig för affärsområden och dotterbolagen där rådgivning i treasury-relaterade frågor ingår 

• Valuta- och räntehandel utifrån definierade mandat

• Förberedelser av analyser och rapporter på ad hoc-basis samt viss finansiell rapportering till ledningen

• Underhåll av Front Office IT-system

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet från motsvarande front office roll inom ett corporate treasury eller från en handlarroll inom bank. Alternativt så har du flera års erfarenhet som Fund- eller Asset Manager. Du har en djup förståelse och erfarenhet av finansiella risker och finansiella instrument, hur de används, värderas och redovisas på ett korrekt sätt. Du har erfarenhet av handel med valuta- och ränteprodukter. Du har erfarenhet av Bloomberg och/eller Reuters, treasury-system samt har mycket goda kunskaper i Excel. Det är ett krav med flytande svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du behärskar andra språk som t ex tjeckiska, tyska eller franska.

För att lyckas i rollen är du analytisk, kvalitetsmedveten, strukturerad samt har en utpräglad problemlösningsförmåga. Vidare så är du ansvarstagande, självgående och levererar mot uppsatta tidsramar samt har förmågan att prioritera bland arbetsuppgifter.

Du har hög integritet samtidigt som du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta med olika typer av personer från varierad bakgrund i en dynamisk och internationell miljö. Då tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är stark på muntlig såväl som skriftlig kommunikation.

Om företaget
Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. De innovativa lösningarna accelererar kundernas utveckling på ett hållbart sätt. Trelleborgkoncernen omsätter 31 miljarder kronor och har verksamhet i cirka 50 länder. Koncernen består av fem affärsområden: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems, samt verksamheterna Rubena och Savatech. Trelleborgaktien har sedan 1964 varit noterad på börsen, och listas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. www.trelleborg.com

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Trelleborg Treasury med SJR AB. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult, Karin Van Egeraat, på telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb