Key Account Manager till Dellner Dampers

Rekryterare
Dellner Dampers
Plats
Flen, Eskilstuna, Västerås, Falun, Södertälje
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 6 januari 2018
Ref:
35380
Kontakta
Thomas Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis Eskilstuna.

Arbetsbeskrivning
En ny roll där du kommer marknadsföra, offerera, förhandla för Dellner Dampers (DD) produkter mot moderbolaget Dellner Coupler (DC) och deras kunder. I vissa projekt jobbar du parallellt med DCs säljare för att vinna sidoaffärer i de stora projekten.  Du kommer aktivt analysera kund och slutkunders behov på längre sikt och driva förslag till nyutveckling av produkter och tjänster.
Du agerar självständigt mot denna kund, sätter budget, ansvarar för affären och driver på orderingången. Du tar fram rätt marknadsmaterial och jobbar med prognoser som du rapporterar till Vd:n som sitter i Flen.

Du kommer ha stor möjlighet att utforma tjänsten som du önskar för att arbeta så effektivt som möjligt. Dellner Dampers är på en spännande och positiv resa med en fördubblad omsättning de senaste fyra åren. Företagets mål är en fortsatt expansion med bra lönsamhet genom en fortsatt fin utveckling av tekniska premiumprodukter.
Du ansvarar för företagets största kund så genom en tätare dialog och ett ännu närmare samarbete så är potentialen stor. En optimal bostadsort och hemmakontor kan vara runt Eskilstuna eller Västerås då du är 1-2 dagar/v i Flen och 1 dag/v i Falun hos Dellner Couplers. Resterande tid reser du troligtvis internationellt, ofta tillsammans med säljare från DC.

Vem är du?
Vi ser gärna att du är högskole- eller civilingenjör med hög tekniskt förståelse och ett intresse för att göra affärer. För rätt person och intresse så finns möjligheten framöver att ta ett större ansvar inom företaget. Du trivs med att göra affärer med internationella företag och jobba med att utveckla större befintliga konton. Du behöver givetvis ha en hög kommunikativ nivå på svenska och på engelska i både tal och skrift, fler språk är meriterande.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper i att driva små och stora projekt då vissa affärer kommer kräva flera affärsmöten innan beslut fattas. Du jobbar långsiktigt och strategiskt då säljprocessen kan vara lång. Du säljer ofta tekniska lösningar till kunden och det är viktigt att du har bra dialog internt för kommande tillväxt. Du är länken mellan försäljning, projektledare, konstruktion och produktion. 
Du jobbar troligtvis idag som KAM, Produktchef, tekniskt säljare eller projektledare och har intresse för att göra affärer.

Kontaktperson
Ansök via www.experis.se. För mer information kontakta Experis rekryteringskonsult Thomas Anderson på tel. 016-15 57 33. Urval kan ske löpande så välkommen in med din ansökan.

Om företaget
Dellner Dampers har levererat kundanpassade hydrauliska dämpare till världsledande företag med huvudfokus på tågindustrin, men även till världsledande Bro-företag, företag inom materialhantering etc. under de senaste 50 åren. Vår mission är att leverera en optimal lösning till våra kunder på deras samtliga vibrations och energiabsorberande behov. Vi gör det genom att erbjuda en bred produktflora av hydrauliska dämpare och stötdämpare och en nyckel i vår framgång är att vår produktutveckling och produktion görs in-house i Sverige och i nära samverkan med våra ledande kunder på en internationell marknad. Vi är 45 anställda och levererar produkter för cirka 80 miljoner kronor årligen till våra kunder som är spridda över världen. Omkring 95 procent går på export till framförallt Europa, Canada, Asien och USA. Vår produktion och utveckling ligger i Flen och inom en radie av 12 mil finner du Stockholm, Södertälje, Västerås, Katrineholm, Eskilstuna och Örebro. Företaget ingår i Dellner-koncernen som bland annat är världsledande på koppel till tågindustrin. Läs mer på www.dellnerdampers.se