Xylem

Logistics Operations Senior Manager - Xylem

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda
Annonserat
den 5 december 2017
Stängs
den 15 december 2017
Ref:
9308BR
Kontakta
Roger Sandström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Film om Xylem

Till vår produktionssite i Emmaboda söker vi en: Logistics Operations Senior Manager

Avdelningen, som du kommer att ansvara för,hanterar bland annat följande områden: Centralt ankommande gods, interna transporter, konsignationslager, huvudplanering för produktionen, produktion av kablar till våra pumpar samt delar av vårt centrallager för komponenter.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som Logistics Operations Senior Manager innebär att optimera och implementera sitens lagerstrategi i hela produktionen. I arbetet ingår även att utvärdera och säkerställa leverantörskapacitet mot produktionstakt. Du kommer vara ansvarig för central anskaffning och operativt inköp för våra produktverkstäder, samt vidareutveckla och ansvara för processen med leverantörsägda lager. Vidare ingår det att följa upp befintliga leverantörer och vid behov vidta korrigerande åtgärder. Du kommer tillsammans med våra strategiska inköpare implementera korrigeringsåtgärder för att eliminera leveransstörningar på lång sikt, övervaka prognoser och marknadsförhållanden och förutse deras effekter på materialförsörjningen och produktionen, samt utveckla processen kring bästa materialförsörjningsstrategi för tillverkningen gällande insourcing och outsourcing.
Tjänsten innebär att du kommer vara delaktig när det sker tekniska förändringar på produkter och komponenter såväl som vid leverantörsbyten (uppföljning gentemot kvalitet, OTD och ledtid)

Du får en mycket central och viktig roll med många olika kontaktytor där förmågan att vägleda andra inom området är mycket avgörande för framgång i rollen. Arbetet kräver att du samarbetar, både vertikalt och horisontellt inom Xylem. Som ledare skapar du resultat genom andra.Du tar fram, klargör och kommunicerar Xylems mål och tillsammans med dina medarbetare skapar du förutsättningar för deras vidare utveckling.

Erfarenhet & Personliga egenskaper
Vi söker dig med högskoleexamen med inriktning mot logistik. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom Supply Chain, gärna inom produktion eller logistik samt en gedigen ledarskapserfarenhet. Vidare har du mycket driv, en hög analytisk förmåga och förmågan att vara målstyrd och ta stort ägarskap. Tydlig kommunikation, lyhördhet och ett intresse för andra människor är viktiga parametrar för oss och vi värdesätter ett jordnära och prestigelöst ledarskap.

Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Då vi verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Läs om våra medarbetare och deras vardag HÄR.

Ansök till denna tjänst genom intranätet. Har du frågor är du välkommen att kontakta Roger Sandström, produktionschef, 0471-24 76 36 eller Per Johansson, HR Business Partner, 0471-24 74 30.
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2017-12-15. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, representant för Ledarna är Kent Johansson, 0471-24 70 00

Minimum Education Requirements: MBA
Percent of Travel Required: Less than 25%

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används,förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar,analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj avledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängdapplikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar