Senior ägarstyrningsanalytiker till Skandia

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 december 2017
Stängs
den 21 december 2017
Kontakta
Ludvig Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Skandia annonsbild_We Select
Skandia är en av Sveriges största kapitalförvaltare och förvaltar drygt 600 miljarder kronor åt våra 2 miljoner kunder via Skandias livportfölj och olika fonder. Vi investerar i många typer av tillgångar, bl a svenska och utländska aktier. Vårt uppdrag som kapitalförvaltare är att maximera värdet av våra investeringar och samtidigt vara en ansvarsfull ägare av de bolag vi investerat i. Vi vidareutvecklar nu detta arbete och söker därför en ägarstyrningsanalytiker till vårt ESG-team på kapitalförvaltningen.

Din roll
Skandias traditionella livportfölj har innehav för ca 100 miljarder kronor i noterade svenska och utländska aktier. I din roll som ägarstyrningsanalytiker driver du ägarstyrningsrelaterade arbetsuppgifter som avser dessa innehav. Arbetsuppgifterna inkluderar bl a följande aktiviteter:

  • Analysera förslagen till beslut på bolagens årsstämmor. I detta arbete har du samverkan med externa analysleverantörer, Skandias aktieförvaltare och även Skandias fondbolag.
  • Föra påverkansdialoger med börsbolag som avviker från Skandias ägarkrav. Du kommer även företräda Skandia på bolagens årsstämmor och, i förekommande fall, representera Skandia i bolags valberedningar.
  • Kommunicera ägarstyrningsarbetet på till interna och externa intressenter.

Utöver uppgifterna ovan är det önskvärt att du även kan medverka i att utvärdera hur de externa fonder/fondbolag som ingår i Skandias livportfölj och fondförsäkring beaktar hållbarhetsfaktorer i förvaltningen. Du har då omfattande kontakter med ett flertal marknadsledande svenska och internationella kapitalförvaltare.

Din profil
Du har stort intresse och erfarenhet av att arbeta med typiska ägarstyrningsfrågor, exempelvis utformning av incitamentsprogram, styrelsesammansättningar, styrelsebemyndiganden, etc. Vidare har du generellt sett god kännedom om de svenska börsbolagens verksamhet, ledning och ägarstruktur. Du har goda kunskaper om tillämpliga regelverk för svensk aktiemarknad, t ex Aktiebolagslagen, Svensk Kod för Bolagsstyrning, marknadsplatsernas regelverk, mm. Du har ingående kunskaper om olika aktierelaterade instrument och hur dessa används och redovisas i samband med incitamentsprogram och företagsaffärer. För att lyckas i rollen har du möjligen arbetat med aktieanalys/förvaltning, bolagsjuridik, revision men även andra roller kan vara lämpliga.

Vi ser det också som mycket meriterande om du har kunskaper om internationella hållbarhetsrelaterade normer och hur dessa omsätts i praktiken av företag och kapitalförvaltare. Vidare ser vi gärna att du har kännedom om den svenska fondmarknaden samt portfölj- och förvaltarutvärdering.

Som person har du en god samarbetsförmåga och driver arbetet på ett analytiskt och strukturerat sätt. Vi tror att ett öppet klimat med feedback som en naturlig del av vardagen hjälper oss att nå framgång tillsammans och ser gärna att du besitter egenskaper som ödmjukhet, ansvarstagande och integritet.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 21 december 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Ludvig Åkesson på tel. 0701- 44 99 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb