Är du Semrén & Månssons nya CFO och stabschef?

Plats
Göteborg
Annonserat
den 6 december 2017
Stängs
den 5 januari 2018
Kontakta
Annelie Bergström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Semrén & Månsson annonsbild version 2

Semrén & Månsson Group består av flera bolag med verksamhet inom såväl arkitektur som BIM, visualisering och fastighetsförvaltning. Tillsammans har bolagen cirka 180 medarbetare på kontor i Göteborg, Stockholm, Ryssland och Polen – alla med en gemensam drivkraft: att skapa balans och synergier mellan form, teknik och ekonomi. Genom att arbeta holistiskt och lika engagerat med de ekonomiska och tekniska förutsättningarna som med de formmässiga, genomlyser vi projektens fulla potential. Det är så vi tror att den bästa arkitekturen uppstår. Läs mer om oss på www.semren-mansson.se

  • Brinner du för att förmedla analyser och information ett relevant och begripligt vis?
  • Är du en erfaren och driven ledare med stor affärsförståelse?
  • Vill du använda dessa delar för att tillsammans med oss utveckla och framtidssäkra ett av Sveriges mest framgångsrika arkitektkontor?

ska du söka jobbet som Semrén & Månssons CFO och stabschef.

Som CFO på Semrén & Månsson är du en nyckelperson i att förverkliga bolagens fortsatta expansion. Receptet för att lyckas med uppdraget ligger i att hitta balansen mellan ordning och reda å ena sidan och passionen för affären och verksamheten å andra sidan. Det handlar både om att utveckla och tillföra värden i en fungerande verksamhet och att arbeta affärsnära då bolagen står inför en del förändringar, bland annat i att lansera ett nytt affärsområde.

Rollen som CFO och stabschef innebär att du utöver din roll som företagets CFO leder samtliga stabsfunktioner och resurser som stöttar koncernens kärnverksamhet.

Du rapporterar till koncernens VD och är en självklar del av koncernledningen. Där agerar du affärspartner till övriga nyckelpersoner och råder och stöttar styrelse, ledning och chefer med genomarbetade analyser, rapporter och relevanta beslutsunderlag. Till din hjälp har du en erfaren ekonomiavdelning som förtjänstfullt hanterar den dagliga verksamheten. Du lockas naturligtvis också av att vidareutveckla ekonomifunktionen och du är en engagerad lagspelare men också en coachande ledare.

Rollen som CFO ställer höga krav på ledarskap, samarbete samt analytisk och drivande förmåga. Utöver din roll som CFO kommer du också att ansvara för staben där du som stabschef spelar en viktig roll i koncernens operativa och strategiska ledning. Det innebär att det är du som leder, utvecklar och – tillsammans med funktionsansvariga inom till exempel HR, kommunikation/PR och ekonomi – levererar en utmärkt affärssupport och servicenivå till koncernens alla bolag.

I rollen som stabschef är du också drivande i strategiska och företagsövergripande frågor och projekt. Viktiga utvecklingsområden kommer att landa inom ramen för HR och kommunikation/PR, varför erfarenhet och ett utpräglat intresse inom dessa delar är viktiga för att lyckas i rollen. Att du har stor förståelse för och kunskap om kommersiella modeller och förändringsprocesser ser vi som självklart.

Du som söker har gedigen erfarenhet som CFO och av kvalificerade ledningsfunktioner. Du har givetvis en akademisk bakgrund inom relevant område och har förmodligen arbetat i kunskapsorienterade, kreativa miljöer där du är skicklig på att navigera. Vidare är du helt självklar i ledningsgruppen, koncernledningen och i företagsövergripande strategiska sammanhang.

För att lyckas i rollen som CFO och stabschef är det viktigt att du är en engagerad person som leder genom att agera föredöme. Vi vill att du har ett uttalat sinne för affärer och siffror kombinerat med ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten.

Vi tror att du har bred erfarenhet av stabens ansvarsområden och en god förmåga att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Vi vet att du är förtroendeingivande och att din kommunikativa förmåga i tal och skrift kommer till användning både internt och externt. I din roll som chef är du helt trygg och du är genuint intresserad av att utveckla och coacha människor. Slutligen är du prestigelös och trivs med en bred roll i en föränderlig och dynamisk miljö.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Semrén & Månsson med HR On Demand. Vi hänvisar eventuella frågor och funderingar kring tjänsten till Jacob Bergström, VD HR On Demand eller Annelie Bergström, Head of Interim och ansvarig rekryteringskonsult.

Ansök via knappen nedan.

Vi ser fram emot att träffa dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb