Xylem

Xylem söker Säljare - industri

Rekryterare
Xylem
Plats
Göteborg
Annonserat
den 6 december 2017
Stängs
den 28 december 2017
Kontakta
Karin Kyyrä
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu expanderar ett av världens ledande bolag inom vattenförsörjning, och Sveriges ledande företag inom VA med ny säljkraft till region Väst. Som Xylems nya utesäljare inom Industri kommer du att ansvara för direkt- och indirekt försäljning av Xylems produkter inom området. Region Väst består av 9 säljare vilka arbetar med kunder inom VA, Industri, OEM respektive VVS.

Som säljare får du ett självständigt, ansvarsfullt och varierande arbete. Ditt ansvarsområde blir regionens industrikunder samt konsulter, entreprenörer och grossister som är verksamma inom detta segment. Genom kvalitativa kundbesök vårdar du befintliga kundrelationer och skapar nya för att bidra till regionens försäljningstillväxt.

Du kommer att ha ett nära samarbete med Xylems serviceverkstäder som stöd i din försäljning samt medverkar på mässor med anknytning till branschen. I ditt ansvar ligger även att utbilda och ge professionell rådgivning åt ovanstående kundgrupper. Du ansvarar för hela säljprocessen från att boka möten, göra en behovsinventering, erbjuda passande produktlösningar, upprätta offert samt att driva affär mot avslut. Till din hjälp har du bl.a. kompetenta säljsupport- och serviceorganisationer, samt marknadsavdelning.

Detta är en ypperlig chans att få representera ett världsledande företag i sin bransch. Vi erbjuder ett attraktivt anställningspaket med fast lön och tjänstebil. Vi satsar på våra anställda och kan erbjuda rätt person utveckling både nationellt och internationellt inom koncernen. 

Tjänsten är placerad i Göteborg och du rapporterar till Försäljningschef Region Väst 

Erfarenhet, utbildning och person
Vi tror att du har god erfarenhet av försäljning B2B och att din profil kännetecknas av ett stort teknikintresse och en teknisk kompetens. Vi tror att du i dina tidigare roller har arbetat med en kombination försäljning och teknik, gärna i någon närliggande bransch och det är meriterande om du haft en bakgrund inom automation. Du trivs i en ansvarsfull roll där du självständigt driver din egen affär, du motiveras av att skapa långvariga kundrelationer och utmanas av hitta lösningar på kundens problem.

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i tjänsten och vi värderar därför ditt förtroendeingivande och professionella sätt, att du är målfokuserad och resultatdriven. Ditt affärsdriv och kundengagemang blir avgörande för din framgång likväl som ditt smidiga sätt att kommunicera och din förmåga att kunna samarbeta med andra i organisationen. Ett strukturerat och organiserat arbetssätt är andra viktiga egenskaper för tjänsten.

Vi ser gärna att du har teknisk utbildning, lägst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet. Det är mycket meriterande med kompetens inom automation. Du har god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Datorvana samt B-körkort är ett krav.

Låter det intressant?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Niklas Meyer, Försäljningschef Väst, tfn: 0736 - 96 42 46 eller Karin Kyyrä, HR, tfn: 08 - 475 69 66.  

Välkommen med din ansökan snarast. Urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 December, 2017.

Minimum Education Requirements: High School or Equivalent
Percent of Travel Required: 50%

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används,förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar,analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj avledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer.Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter.