Group Financial Controller till New Wave Group

Rekryterare
New Wave Group
Plats
Göteborg
Annonserat
den 6 december 2017
Stängs
den 7 januari 2018
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

New Wave Group förstärker nu ekonomiavdelningen genom att rekrytera en Group Financial Controller till företagets huvudkontor i centrala Göteborg. Detta är en ny tjänst och tillsammans med ytterligare en Group Financial Controller och CFO kommer du att arbeta med att förbättra koncernens internkontroll samt redovisnings- och rapporteringsprocesser. Tjänsten rapporterar till CFO.

Tjänsten:
Du kommer att ha mycket kontakt med dotterbolag, både inom Sverige och internationellt, och ansvara för att dessa följer uppsatta rutiner för redovisning och rapportering till huvudkontoret. Du ansvarar för intern kontroll och uppföljning av dotterbolagen och har mycket kontakt med nyckelpersoner i koncernen.

Du kommer även att vara delaktig i boksluts- och årsredovisningsarbetet samt sammanställning av kvartalsrapporter.

Profil:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning. Kanske har du några års revisorserfarenhet kombinerat med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor på ett företag. Vi ser gärna att du har varit verksam i en internationell miljö och då engelska är koncernspråk bör du behärska språket flytande i tal och i skrift.

Som person trivs du med självständigt arbete och att ha många projekt pågående samtidigt. Du är drivande, analytisk och har förmågan att prioritera. Arbetet innebär mycket kontakt med människor och kräver en god servicekänsla.

Du har en positiv inställning, ett flexibelt förhållningssätt och trivs i en organisation som kännetecknas av entusiasm, entreprenörs- och framåtanda.

Tjänsten innefattar en del resande, både i Sverige och internationellt (Europa, Asien, USA).

Företagspresentation:
New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn. Koncernen ska nå synergier genom att samordna design, inköp, marknadsföring, lager och distribution av sortimentet. Koncernen ska erbjuda sina produkter inom profilmarknaden och detaljhandelsmarknaden för att nå god riskspridning.

New Wave Group har ca 2 450 anställda på knappt 80 dotterbolag i 17 länder. Omsättningen uppgick 2016 till 5 237 msek. Till koncernens varumärken hör Ahead, Clique, Craft, Cutter & Buck, Harvest, Jobman, Kosta Boda, Orrefors, Pax, ProJob, Sagaform, Seger m.fl.

New Wave Group-aktien är noterad på OMX Stockholm Mid Cap. Läs mer om företaget på http://www.nwg.se/hem.html.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast och senast 7 januari 2018 då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709–856337
Mattias Larrieu mlarrieu@contaplus.se 0734-166016

Liknande jobb

Liknande jobb