Finansinspektör med inriktning mot bankfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 december 2017
Stängs
den 2 januari 2018
Ref:
952
Kontakta
Karin Lundberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör och biträdande tillsynsansvarig ansvarar du tillsammans med en tillsynsansvarig kollega för Finansinspektionens (FI:s) tillsyn över en av de största bankerna i Sverige. Ni leder tillsammans en grupp med riskexperter som bedömer bankens riskprofil och behov av kapital och likviditet. Du är även delaktig i att leda en arbetsgrupp med representanter från tillsynsmyndigheter i andra länder. Ditt arbete har även helt självständiga inslag där du bland annat utvärderar bankens återhämtningsplan och representerar FI i resolutionskollegiet, en arbetsgrupp som leds av Riksgäldskontoret. Arbetsuppgifterna ger dig en unik insyn i bankernas affärsverksamhet, risker och beslutsprocesser. På sikt kan arbetet innebära tillsyn av stora internationella bankfilialer i Sverige.

Vi söker dig som har magisterexamen inom relevant ämne och flerårig erfarenhet av analys av banker, revision av banker eller från relevant område inom myndighet. Du har kunskaper om relevanta regelverk, bankers riskanalys, riskhantering, styrning och kontroll. Erfarenhet av kapitaltäcknings- och/eller likviditetsreglering och krishanteringsdirektivet är meriterande liksom god förståelse för bankers resultat- och balansräkning samt bankreglering och dess praktiska innebörd.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du bidrar med gott samarbete och känner dig trygg med att kommunicera med både specialister och med ledande företrädare för banker. Tjänsten förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och helst också på svenska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Karin Lundberg, avdelningschef Tillsyn stora banker på 08-40 89 80 00.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 2 januari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb