Ekonomichef till Skandiabanken

Rekryterare
Skandiabanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 december 2017
Stängs
den 6 januari 2018
Kontakta
Åsa Nygårds
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Företaget
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare Skandiabanken söker vi nu en chef till bankens ekonomifunktion. Du kommer att rapportera till bankens CFO och ha ett personalansvar för 15 personer. Du kommer även att ha ett funktionellt rapporteringsansvar till koncernens centrala ekonomifunktion.

I din roll kommer du att ha ett övergripande ansvar för att säkerställa att ekonomifunktionen levererar i sitt linjeansvar i enlighet med affärsplan och gemensamma prioriteringar.

I din tjänst kommer du bland annat att:
• Fastställa månads-, kvartals-, samt årsbokslut
• Ansvara för rapportering till berörda myndigheter
• Säkerställa kvaliteten i den finansiella redovisningen
• Genomföra projekt inom ansvarsområdet
• Utveckla och utmana medarbetare för kontinuerlig kompetensutveckling
• Utveckla ändamålsenlig kultur och arbetssätt

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till bankens CFO.

Erfarenhet, utbildning och person
Till tjänsten som ekonomichef söker vi dig som har mycket goda kunskaper inom redovisning och rapportering. Du har en akademisk utbildning motsvarande civilekonom och gärna erfarenhet från bank eller liknande verksamhet.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen passar dig som har erfarenhet av ledarskap och ser detta som en spännande och stimulerande del av din tjänst. Du har hög ambitionsnivå, stark drivkraft och en mycket god förmåga att bygga och utveckla relationer på olika nivåer i organisationen.

Låter det intressant? Kontakta då oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandiabanken med Level Executive. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta Senior rekryteringskonsult Åsa Nygårds, 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb