Finansinspektionen söker kvalificerad jurist med inriktning mot försäkringsrätt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
955
Kontakta
Therese Thunström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kvalificerad jurist på Försäkringsrätt arbetar du med att säkerställa kvalitén på beslut samt med framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Du samarbetar nära med tillsynsavdelningarna inom området, deltar i projekt samt arbetar även självständigt med komplexa juridiska frågor. På grund av ny lagstiftning för tjänstepensionsföretag befinner sig avdelningen i en spännande fas.

Arbetet ger stor möjlighet för dig som jurist att få hög specialistkompetens inom ett rättsligt område under Finansinspektionens (FI:s) tillsyn och möjlighet finns att medverka i avdelningens internationella arbete. Du har även löpande kontakter med andra myndigheter.

Vi söker dig som har en jur. kand. och minst åtta års relevant erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet, advokatbyrå och/eller försäkringsbolag. Du har erfarenhet av försäkringsrätt/näringsrätt och vi ser gärna att du har god kunskap om hur finansmarknaden praktiskt fungerar.

Du som söker är analytisk, självgående och strukturerad. Du bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 januari 2018. I denna rekrytering samarbetar FI med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Therese Thunström, 073-062 33 72, therese.thunstrom@se.experis.com. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb