Financial Controller till Byggmax i Stockholm

Rekryterare
Byggmax
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 december 2017
Stängs
den 14 januari 2018
Ref:
2198
Kontakta
Elinor Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Financial Controller till Byggmax huvudkontor i Solna. På Byggmax blir du en viktig del av koncernens expansiva utveckling och spännande resa, såväl nationellt som internationellt. Byggmax är en platt och informell organisation där du får stora möjligheter att påverka och göra skillnad. Du kommer att arbeta med financial controlling för Byggmax detaljhandels- och fastighetsverksamhet i Sverige, Norge och Finland. Till denna roll söker vi dig som brinner för vidareutveckling och effektivisering, samt som är redo att ta ditt nästa steg i din karriär och utvecklas i rollen som Financial Controller. Byggmax nyckelord är prestigelöshet, ansvarstagande, driv och laganda, egenskaper vi kommer lägga stor vikt vid i denna process. Som Financial Controller rapporterar du till controllerchefen och tjänsten är placerad på Byggmax huvudkontor i Solna.

Din utmaning

  • Arbeta med rapportering fokuserat på den interna rapporteringen
  • Ansvara och operativt arbeta med budget, affärsplan och prognosarbete
  • Analysera och följa upp Byggmax verksamhet, både resultat-, balansräkning och kassaflöden
  • Delta i koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Vara delaktig i och ansvara för utrednings- och effektiviseringsprojekt inom controllingområdet

Erfarenhet
Till denna roll söker vi dig med ca 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet samt breda kunskaper inom controlling och redovisning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av internrapportering eller om du tidigare arbetat i en organisation under expansion eller i en föränderlig miljö. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska samt har mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, drivande, prestigelös, lösningsorienterad och är en lagspelare. Du tycker om att jobba i en miljö med högt tempo och stor förändringstakt. Vidare uppskattar du att arbeta i ett bolag med en utpräglad laganda och ser positivt på förändring och vidareutveckling.

Byggmax
Byggmax säljer byggvaror av hög kvalitet till ständigt låga priser. Vi har idag 145 butiker och koncernen omsätter över 5 miljarder kronor. Vi har expanderat kraftigt i Sverige, Norge och Finland de senaste åren och har gått från ettrig uppstickare, till att nu vara en av Sveriges tre största byggmaterialkedjor. Ständiga förbättringar och löpande effektivisering har tillsammans med Byggmax förändringsbenägna företagskultur gjort bolaget till ett av branschens lönsammaste. Vi är en ung organisation med positiv framåtanda. Byggmax har förvärvat Buildor AB samt Skånska Byggvaror i slutet av 2015 respektive början av 2016. www.byggmax.se

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Elinor Nilsson.

Liknande jobb

Liknande jobb