Analytisk och affärsintresserad Senior Controller till Liber

Rekryterare
Liber
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 december 2017
Stängs
den 14 januari 2018
Ref:
2201
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Senior Controller till Liber, ett av nordens största läromedelsföretag och en ledande aktör på marknaden för läromedel och kurslitteratur. Liber grundades år 1897 och ingår idag i Infinitas Learning. Bolaget befinner sig i en spännande utvecklingsfas och kan erbjuda en spännande och utmanande roll för rätt person. Libers kontor ligger centralt i Solna och det är där du kommer vara placerad. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag. 

Din utmaning

  • Samordna budget, prognoser och uppföljning samt ad hoc rapportering till koncernledningen
  • Tillsammans med CFO ansvara för bolagets rapportering till moderbolaget i Holland som sker enligt IFRS samt ansvara för månads- och årsbokslutsrapportering till Holland
  • Utföra ad-hoc rapportering med finansiella underlag inför expansion
  • Arbeta med att förbättra processer och rutiner samt systemutveckling
  • Se över och utveckla processer för rapportering och finansiell analys

Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi och minst fem års arbetslivserfarenhet från en roll som Controller, Financial Controller, Business Controller eller liknande. Vi ser att du har erfarenhet från både redovisning samt en mer affärsorienterad roll. Vidare vill vi att du har mycket goda kunskaper i Excel, har du dessutom erfarenhet av SAP är det meriterande, likaså erfarenhet av arbete inom internationella företag. Då du kommer att ha internationella kontakter i ditt dagliga arbete är du flytande i tal och skrift både i engelska och svenska.   

Personliga egenskaper
Som person är du flexibel, strukturerad och pedagogisk. Du gillar att driva förändring, är snabbtänkt och nyfiken och har inga problem att hantera fler olika projekt samtidigt. Du motiveras av att både arbeta övergripande och vara operativ och har förmåga att prioritera med lätthet mellan viktiga och brådskande uppgifter och kan leverera med kvalitet inom snäva deadlines. Du har lätt för att skapa goda relationer och ge hög service. 

Liber
Liber är ett av Nordens största läromedelsföretag med en omsättning på 374 miljoner kronor och ca 117 medarbetare. Bolaget grundades redan år 1897 och är idag Sveriges största läromedelsföretag. Liber har en bred utgivning av läromedel, akademisk kurslitteratur och managementlitteratur som riktar sig till hela utbildningsmarknaden, från grundskola och gymnasium till universitet och högskola samt professionella yrkesutövare. Liber är en del av Infinitas Learning. I koncernen ingår förutom Liber även Noordhoff Uitgevers (Nederländerna), eCademy (Tyskland), Plantyn (Belgien) och LJ Create (UK).

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.

Liknande jobb

Liknande jobb