Financial Controller till Clariants nordiska huvudkontor

Rekryterare
Clariant
Plats
Mölndal
Annonserat
den 19 december 2017
Stängs
den 18 januari 2018
Ref:
2345
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en Financial Controller till Clariants nordiska huvudkontor. Om du drivs av att jobba med intern och extern redovisning och vill verka i en dynamisk och internationell miljö tillsammans med ett dedikerat team då är Clariant rätt arbetsgivare för dig.

Tjänsten:
I rollen som Financial Controller är du delaktig i uppföljning och rapportering av de nordiska bolagen. Företaget har ett Shared Service Center som sköter bl a kund- och leverantörsreskontra. Arbetet på det nordiska huvudkontoret är av mer kvalificerad karaktär och innebär många internationella kontakter. Du kommer att sitta tillsammans med dina övriga kollegor vid Södra Porten i Mölndal.

Dina arbetsuppgifter består av:
• Intern och extern redovisning
• Rapportering inom koncernen
• Uppföljning av transferpriser och upprättande av TP-dokumentation tillsammans med övriga nordiska och europeiska kollegor
• Arbete med budget och prognos
• Delaktighet i framtagande av årsredovisningar, inkomstskattedeklarationer och statistiska rapporter
• Momsfrågor
• Processförbättringar och deltagande i utvecklingsprojekt

Profil:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har några års erfarenhet inom kvalificerad redovisning och controlling. Du pratar och skriver både svenska och engelska obehindrat. Du har erfarenhet från bolag med komplex internredovisning. Du är en van användare av Excel och har förmodligen arbetat i SAP eller annat större ERP-system.

Som person är du driven och självgående. Du har förmågan att prioritera och är stresstålig. För att trivas hos oss är du även flexibel och prestigelös. Du är serviceinriktad och kommunikativ och har lätt att jobba såväl individuellt som att samarbeta och skapa relationer internt. Vidare är du en analytisk person som jobbar noggrant och strukturerat för att hålla deadlines.

Företagspresentation:
Clariant är ett av världens ledande företag inom specialkemikalier. Koncernen har sitt huvudkontor i Schweiz och hade 2016 en omsättning på ca. 6 miljarder CHF. Antalet anställda globalt är drygt 17.000. Clariant i Norden, med 130 anställda i sju enheter, har sitt huvudkontor i Mölndal och omsatte 2016 ca. 1,2 miljarder SEK. Läs mer om företaget på http://www.clariant.com/en/Corporate.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709 856 337
Lisa Andersson landersson@contaplus.se 0729 828 200