Projektcontroller till Swerea KIMAB

Rekryterare
Swerea KIMAB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 december 2017
Stängs
den 18 januari 2018
Kontakta
Simon Jordal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Swerea är den ledande svenska forskningskoncernen för industriell förnyelse och hållbar tillväxt. Vår styrka är tillämpad och affärsdriven forskning på vetenskaplig grund i nära samarbete med svenska och internationella företag, högskolor och institut. Största delen av vårt arbete bedrivs i projektform. 

Swerea KIMAB, ett av fem dotterbolag i Swerea-koncernen, erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats med stora moderna lokaler i Kista där ca 140 st av företagets medarbetare är placerade. Swerea KIMAB har även ett helägt dotterbolag i Frankrike med ca 40 medarbetare fokuserade på korrosionsforskning.

Projektcontroller till Swerea KIMAB

Swerea KIMAB både leder och är projektpartner i såväl regionala, nationella som internationella forskningsprojekt. Administration och rapportering av projekten sker utifrån olika regler och system beroende på finansiär och typ av projekt. Som Projektcontroller ansvarar du för ekonomisk redovisning och uppföljning av forskningsprojekt. Du förväntas sätta dig in i regelverk och system kring forskningsfinansiering samt verksamhetens interna forskningsprogram för medlemmar och du sköter alltifrån budgetering och redovisning till kontakt med revisorer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Swerea KIMAB.

Tjänstebeskrivning
I rollen som Projektcontroller kommer du att vara en del av en ekonomifunktion och du ansvarar tillsammans med dina kollegor för prognos, administration, redovisning och rapportering av forskningens finansiering och kostnader. Du har en bred kontaktyta med forskare, finansiärer, samhällsorganisationer med mera. Du hanterar rådgivning gällande ekonomiska och regelmässiga frågor kring forskningsprogram- och system till forskningsverksamheten och externa parter.

I rollen som Projektcontroller kommer du exempelvis att hantera:

  • Ekonomisk redovisning och uppföljning
  • Rådgivning gällande regelverk och riktlinjer
  • Statusrapporter och prognoser
  • Kontakt med och bistå revisorer

Det här är tjänsten för dig som har arbetat med redovisning sedan tidigare och vill bidra i en supporterande controllerroll inom den industriella forskningen. Har du dessutom hanterat projektredovisning ska du definitivt ta chansen och söka till en modern aktör som samverkar med näringslivet och akademin för en hållbar utveckling av samhällsbyggandet. Du välkomnas till en positiv och engagerad arbetsplats där du får vara med och bidra med dina kunskaper och färdigheter samtidigt som du utvecklas i rollen som Projektcontroller!

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi alternativt annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi söker dig som har arbetat minst 3 år inom redovisning sedan tidigare och har en bred kunskap inom området. Vi ser gärna att du har arbetat inom projektredovisning sedan tidigare. Vi ser gärna att du har använt dig av Visma Px sedan tidigare men det är inget krav. Du har systemvana och är lättlärd i ekonomi-/affärssystem. Du har datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Du har särskilt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du driven och självgående i ditt arbete. Du har lätt för att sätta dig in i olika regelverk och system. Du har en utmärkt förmåga att samarbeta med andra och är proaktiv. Vi söker dig som är engagerad och tar ansvar samtidigt som du bidrar med positivitet, hjälpsamhet och nya idéer. 

Viktig information
Tjänsten är en rekrytering med tillsvidareanställning hos Swerea KIMAB. Swerea KIMAB tillämpar 6 månaders provanställning. Anställningens start är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Swerea KIMAB med SW. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka in din ansökan redan idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Simon Jordal, 08-407 55 68.

Liknande jobb

Liknande jobb