Europcar Sverige söker en Controller

Rekryterare
Europcar
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 20 januari 2018
Kontakta
Christian Smith
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Europcar Sverige är just nu inne i en mycket intressant utvecklingsfas där vi arbetar på flera plan för att förbättra organisationen och dess arbetssätt med mål att nå högre resultat. Som en del i detta arbete behöver vi förstärka vår ekonomiavdelning med en Controller som drivs av att omsätta idéer till reella lösningar som fungerar i det dagliga arbetet. Detta ger dig den perfekta möjligheten att vara en del i en mycket intressant och spännande förändringsresa där du får vara med och bidra och påverka verksamheten till det bättre.

I den här positionen är du ansvarig för bolagets controlling aktiviteter relaterade till nuvarande och framtida affär. Du kommer att ha ett nära samarbete med CFO som också kommer att vara din chef.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att genomföra affärs- och finansanalys och stödja bolagets ledning i kommersiella och strategiska beslut.

Du kommer att sitta i fina lokaler i Årsta och bolaget genomsyras av driv och framåtanda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Identifiera trender och ge förslag på hur bolaget kan maximera lönsamhet.
  • Driva den årliga budgetprocessen och säkerställa att alla uppgifter därtill är anpassade efter företagets planer. Ansvara för prognos- och likviditetsuppföljning av projekten.
  • Leda och utveckla business case, inklusive finansiell modellering och marknadsanalys. Utveckla simuleringsmodeller och scenarioanalyser.
  • Förse CFO och CEO med ekonomisk analyser som ger faktabaserad information om bolagets verksamhet.  
  • Säkerställa intern finansiell rapportering som ger insikter och stöd för rätt affärsbeslut och prioriteringar.
  • Genomföra utvalda initiativ och prestationsförbättringar.
  • Vidareutveckla ekonomifunktionen med system, rapporter och rutiner.
  • Ansvara för resultatuppföljning och ekonomistyrning.
  • Analysera intäkts- och kostnadsavvikelser samt KPI:er/nyckeltal, statistik och balansräkning.
  • Rapporter till styrelse och ledning

Din bakgrund:
Du är civilekonom med minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en större internationell koncern. Du har ett generellt teknikintresse och har lätt för system. Du håller en hög nivå i Excel. Koncernspråket är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Kan du även tyska är detta meriterande. Erfarenhet av projektarbete är meriterande men inget krav.

Personligt:
Vi söker dig som har ett starkt kommersiellt driv med ett stort intresse för affären och marknaden. Du drivs av att effektivisera idag manuella arbetsuppgifter och ser digitaliseringen som en naturlig väg framåt. Du uppskattar variationen mellan administrativa arbetsuppgifter och förbättringsprojekt. Att hålla deadlines är en självklarhet för dig och du besitter förmågan att arbeta effektivt och strukturerat och du kan självständigt driva ditt arbete framåt.

Du kommer att ha ett nära samarbete med ledning och organisationens chefer och därmed är social kompetens och kommunikativ förmåga ett måste. Du är en teamspelare som kan hantera multipla motparter samt tidvis konkurrerande prioriteringar, även under tidspress. Du som söker är analytisk, positiv, lite envis och har en hög dos av integritet.

Om företaget
Mobilitet ligger i tiden och fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB

Så ansöker du
Låter detta intressant? Skicka gärna in din ansökan omgående till jobb@europcar.se då vi arbetar med löpande urval. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta vår CFO Susanna Magnusson susanna.magnusson@europcar.se eller CEO Mickael Bogered mickael.bogered@europcar.se

Liknande jobb

Liknande jobb