Vill du arbeta med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
962
Kontakta
Christian Lynne Wandt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som jurist eller finansinspektör på avdelningen Penningtvätt arbetar du med att granska hur de finansiella företagen hanterar riskerna för att utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Du arbetar bland annat med att utreda och besvara de författningsrelaterade frågor som uppstår inom ramen för föreskriftsprojekt och tillsynsundersökningar. Rollen innebär därmed en unik möjlighet att fördjupa sig i det riskbaserade regelverket om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Du ges också möjligheten att delta i avdelningens arbete kopplat till EU:s sanktionsförordning och kan komma att delta i internationella arbetsgrupper.

Mycket av arbetet sker i grupper där avdelningen samverkar med olika verksamhetsområden på Finansinspektionen (FI). Du kommer även att ha tät kontakt med bolagen under tillsyn, branschorganisationer och även kollegor på andra myndigheter, såväl nationella som internationella. Exempelvis har avdelningen kontinuerlig kontakt med Finansdepartementet, Utrikesdepartementet, Polismyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Säkerhetspolisen och FATF (Financial Action Task Force).

Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik eller ekonomi samt minst ett par års relevant arbetslivserfarenhet, gärna inom finansiell sektor. Erfarenhet av att arbeta med penningtvätts- och terrorismfinansieringsfrågor samt kunskap om relevanta finansiella regelverk, är meriterande. Du med examen inom juridik har troligtvis kompletterat denna med tingstjänstgöring.

Som person är du analytisk och självgående. Du bidrar med gott samarbete, är tydlig i din kommunikation samt duktig på att ta initiativ och hitta lösningar. Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Christian Lynne Wandt på 08-408 987 37 eller christian.lynnewandt@fi.se alternativt HR-staben via FI:s växel på 08-408 980 00.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 15 januari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb