Junior jurist med fokus på bankrättsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
963
Kontakta
Markus Ribbing och Martina Jäderlund
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som jurist på Finansinspektionens (FI:s) avdelning för Bankrätt hanterar du ärenden som rör banker och andra kreditinstitut. FI arbetar bland annat med att se till att företagen har en god riskhantering, tillräckligt med kapital och att de driver en sund verksamhet. Du medverkar vid handläggning av tillståndsärenden men även sanktionsprövningar, regelgivning, juridiskt bistånd till tillsynsaktiviteter samt att skriva föreskrifter kan förekomma.

I din roll kommer du att ha kontakt med företag under tillsyn, företrädare för branschen, Regeringskansliet och eventuellt arbetsgrupper inom EU. Arbetet ger dig stor möjlighet att utveckla din kompetens och ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU.

Vi söker dig som har juristexamen och något års erfarenhet av arbete på domstol eller advokatbyrå, regeringskansliet eller annan relevant myndighet. Erfarenhet av tillståndsfrågor är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående och serviceinriktad. Du bidrar med gott samarbete och ett strukturerat arbetssätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Markus Ribbing eller Martina Jäderlund på 08-408 980 00. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 15 januari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb