Erfaren controller till kommunstyrelsen!

Rekryterare
Nacka kommun
Plats
Nacka
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 20 januari 2018
Ref:
2017/688
Kontakta
Nina Hammargren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nacka kommun, controllerenheten

Nacka kommun annonsbild

Controllerenheten verkar för att kommunen når en god ekonomisk hushållning på kort och lång sikt genom bra beslutsunderlag och kvalitetssäkrade ekonomiska processer.
Det sker i första hand genom arbetet med kommunens mål och budget och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Enheten ansvarar också för investeringsprocessen, finansförvaltning, bolags- och ägarfrågor och befolkningsprognoser. På controllerenheten samlas controllers som arbetar såväl med kommunens centrala ekonomiprocess som med de olika verksamheterna.

Till controllerenheten söker vi nu en driven controller som vill verka i en kommun i framkant. Du kommer arbeta nära stadsdirektören, kommunens ledning och erbjudas ett självständigt och utvecklande arbete. Du förväntas att som controller ha ett helhetsperspektiv och att kunna analysera sambandet mellan siffror och verksamhet i syfte att bidra till utvecklingen av verksamheten. Du ingår i controllerenheten och enhetschefen är närmsta chef.

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativt spännande miljö med engagerade kollegor. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus, mittemot Nacka Forum i öppna, moderna lokaler.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en erfaren och kvalificerad controller. Uppgifterna omfattar bland annat verksamhetsanalys/-utveckling, budgetering, bokslut, prognoser, uppföljningar, nyckeltal, analyser och utvecklingsarbete i nära samarbete med direktörer och enhetschefer inom kommunstyrelsen och överförmyndarnämnden. I rollen finns ett stort samordningsansvar för de verksamheter som ligger under kommunstyrelsens ansvar exempelvis fastighetsprocessen, exploateringsverksamheten och den kommunala produktionen. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta övergripande med kommunens investeringsportfölj tillsammans med investeringscontroller.

Du förväntas att vara med och driva och utveckla arbetet inom främst ekonomiprocessen inom verksamheten. Som controller tar du aktiv del i att utveckla vårt sätt att arbeta med ledning, styrning och kvalitet både utifrån de operativt ansvariga enheternas behov och utifrån kommunen som helhet.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning med flera års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete, gärna inom en politiskt styrd organisation. Du bidrar till att stödja verksamhetens utveckling och måluppfyllelse, genom att koppla ihop verksamhet med ekonomiska resultat. Som person uppskattar du att arbeta såväl operativt som strategiskt, är resultatinriktad och självgående. Viktiga personliga egenskaper är att du är en driven och erfaren, kommunikativ, utvecklingsinriktad, affärsmässig, pedagogisk och analytisk samt kvalitetsmedveten.

Kontaktpersoner
Nina Hammargren, tf enhetschef controllerenheten, 070-431 76 58
Eva Olin, ekonomidirektör, 070-431 99 06

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast sista ansökningsdag den 20 januari. Vi tar bara emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. 

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.

Anställningsform                            Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning             Heltid
Tillträde                                            Enligt överenskommelse.
Löneform                                          Månadslön.
Antal lediga befattningar                1
Sysselsättningsgrad                       100 %
Ort                                                     Nacka
Län                                                    Stockholms län
Land                                                  Sverige
Referensnummer                             2017/688
Sista ansökningsdag                       2018-01-20

Liknande jobb

Liknande jobb