Verksamhetsutvecklare / Föreningscoach till Korpen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
SE-12770
Kontakta
Mats Wärnling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

”Coacha, utbilda och utveckla lokala Korpföreningar”

Position
Din utmaning
blir att genom coaching och vägledning ge stöd till olika korpföreningar i frågor rörande verksamhetsutveckling, motionsidrott, friskvårdsaktiviteter och hälsa. Du ska kunna fungera som bollplank till både lokalt anställda och förtroendevalda inom Korpen och kunna coacha dessa till att stärka lokal förankring och tillväxt. Andra viktiga områden i tjänsten är att samla in information om vilka behov som finns kopplat till utbildning och samverkan med andra organisationer inom Riksidrottsförbundet och att representera Korpen vid olika typer av sammankomster och möten. Du förväntas kunna delta vid olika lokala föreningars möten, stödja lokala styrelser i deras arbete och bidra med hjälp till föreningar kring olika typer av projekt och utvecklingsarbeten. Du kommer att utgå från vårt centrala kansli i Stockholm och tillbringa en del av din tid ute på fältet och förväntas kunna arbeta självständigt under eget ansvar. Du kommer också att delta i olika projekt som drivs tillsammans med dina kollegor inom Korpens riksorganisation.

Din bakgrund kan vara som konsulent, kanslichef eller liknande från förenings- eller organisationsvärlden. Har du erfarenhet från arbete med idrotts- eller hälsoinriktning är det också meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från ett kontaktskapande arbete och uppsökande verksamhet. Du har körkort och egen bil. Meriterande är erfarenheter från styrelsearbete, projektledning och från Korpen. Du pratar och skriver flytande svenska och behärskar engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning i pedagogik, organisationsteori, beteendevetenskap, sport management, idrottspedagogik, hälsopedagogik eller motsvarande erfarenheter från arbetslivet.

Vi erbjuder en mycket spännande utmaning för rätt person där du får vara med om att utveckla en av Sveriges största idrottsförbund. Du får arbeta fritt under eget ansvar med att nätverka och utveckla Korpens verksamhet både lokalt och nationellt. Du får också stor möjlighet till spännande möten med andra människor och får bidra till ökad hälsa och välmående för andra människor.

Du som person har ett stort intresse för idrott och gedigen kunskap kring hur en föreningsverksamhet fungerar. Du lyssnar på andra människors behov och kan ta fram anpassade lösningar. Du älskar att nätverka och knyta kontakter samt att informera och coacha andra. Som person trivs du med att arbeta i en idéburen organisation där medlemsnyttan är fokus. Att vara självgående med planeringsförmåga, vara social och ha en viss pedagogisk läggning är andra viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid.

Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV via www.mercuriurval.se (ref nr SE-12770) snarast. För eventuella frågor kontakta ansvariga konsulter hos Mercuri Urval, som är vår samarbetspartner i denna rekrytering, Mats Wärnling tel 0709-85 63 63 eller Zuzana Cisternas tel 0767-23 48 69.

Om företaget
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi organiserar företagsidrott och motionsidrott. Sammantaget omfattar Korpen idag 1 miljon medlemskap i cirka 3000 föreningar och 10 500 korplag. Förbundet som har sitt huvudkontor i Stockholm omsätter cirka 30 miljoner kronor och har 15-20 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb