Analytiker med intresse för makroekonomi och finansiell stabilitet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
965
Kontakta
Magnus Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Makroekonomisk analys arbetar du med att bevaka och analysera de finansiella marknaderna och den makroekonomiska utvecklingen. Du deltar i och driver analysarbete med fokus på finansiella stabilitetsrisker och makroekonomiska obalanser, till exempel arbetar du med att analysera hushållens och företagens balansräkningar samt med utveckling av stresstester. Analyserna publiceras bland annat i Stabilitetsrapporten och i skriftserien FI-analys.

Du får även möjlighet att delta i arbetet med nationell och internationell policyutveckling och regelbildning, samt i scenarioarbete kopplat till hållbarhetsutmaningar.

Avdelningen tillhör staben Ekonomisk analys och ditt arbete innebär tätt samarbete, ofta i projektform, med olika delar av FI:s verksamhet samt med andra medarbetare på staben, vilket ger goda möjligheter till internt kunskapsutbyte.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, på minst magistersnivå, inom nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Du har erfarenhet av analytiskt arbete inom makroekonomi och / eller finansområdet samt är van att kommunicera dina resultat och slutsatser både muntligt och i skrift. Arbetet förutsätter en god förståelse för det finansiella systemet och makroekonomin och vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av att hantera samt analysera ekonomisk data med hjälp av statistikprogram. Erfarenhet av internationellt arbete och av att arbeta i projektform, samt kunskap om stabilitetsrisker och stresstestsarbete, är också meriterande.

Som person är du självgående, strukturerad och initiativtagande. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete. Arbetet på FI förutsätter ett analytiskt förhållningssätt, hög integritet och att du är en god skribent som kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Magnus Karlsson på 08-408 984 54 eller magnus.karlsson@fi.se

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 januari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb