IPM söker en Trader

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

IPM söker en Trader

Om rollen
IPM's tradingavdelning expanderar. Vi söker nu ytterligare en medarbetare som skall ingå i gruppen som sköter implementeringen av de affärer som företagets systematiska strategier genererar. Gruppen ansvarar för design, utveckling, verkställande och övervakning av algoritmer för dessa affärer. Handeln omfattar terminer på aktieindex, obligationer och valutor samt aktier globalt.

Arbetstiderna för medlemmarna i gruppen är varierande och tidvis är belastningen hög vilket ställer krav på flexibilitet och stresstålighet. Du kommer att arbeta i ett team vars ambition är att ligga i framkant inom sitt område, vilket innebär kontinuerlig vidareutveckling och förändring av tradingsystem och exekveringsstrategier. Marknaderna för de tillgångsslag som vi handlar genomgår både strukturella och teknologiska förändringar. I din roll kommer du även att samarbeta med avdelningarna för Portfolio Management, Systems Development, Operations samt Middle Office för att vidareutveckla och optimera de dagliga processerna.

Din bakgrund 
Vi söker dig som är civilingenjör eller civilekonom med erfarenhet från trading, företrädesvis från räntehandel. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, flexibel samt stresstålig. Du trivs med att arbeta i ett team och har ett brinnande intresse för finansmarknaden. Du kan kommunicera väl på engelska i såväl tal som skrift.  

IPM kommer att genomföra bakgrundskontroller på slutkandidaterna i processen.

Om företaget
IPM är en kapitalförvaltningsfirma som grundades 1998 för att förvalta kapital för institutionella investerare såsom pensionsfonder, livförsäkringsbolag, stiftelser och statliga institutioner. IPM är en av de globalt ledande systematiska (modelldrivna) makroförvaltarna med över 40 miljarder kronor i strategin. Dessutom förvaltar IPM 30 miljarder kronor i sin long-only systematiska aktiestrategi. Största delen av våra kunder är institutionella investerare, inklusive ledande institutioner i USA, Europa, Asien och Australien. 

Vår organisation växer. Vi är för närvarande cirka 60 medarbetare med varierande bakgrund som arbetar från vårt huvudkontor i centrala Stockholm och från vårt kontor i London. Vi är stolta över att ta hand om våra medarbetare och erbjuder en stimulerande och dynamisk miljö där  utveckling och nyfikenhet är starkt bidragande till vår framgång. Vi erbjuder en atmosfär som präglas av ambition och kompetens; av öppenhet och glädje i att arbeta tillsammans. Vår ambition är att fortsätta växa genom att leverera robust och diversifierad avkastning och genom utmärkt kundservice. Läs mer om oss på www.ipm.se

Ansökan
Urvals- och intervjuarbetet kommer att påbörjas första veckan i januari 2018. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult, Karin Van Egeraat, på telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb