Region Kronoberg söker IT / Digitaliseringschef

Rekryterare
Region Kronoberg
Plats
Växjö
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Ref:
SE-12630
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Region Kronoberg har påbörjat arbetet med att förbättra förutsättningarna för den strategiska planeringen av IT området. Tjänsten kommer organisatoriskt tillhöra Regionservice och IT/Digitaliseringschefen blir ytterst ansvarig för IT-avdelningen. IT/Digitaliseringschefen kommer till ca 40 % arbeta på direkt uppdrag av regiondirektören, och då vara funktionellt underställd honom.

Ditt uppdrag
Vill du leda arbetet med att utveckla Region Kronobergs område inom IT och Digitalisering? Brinner du för utveckling och nytänkande? Har du förmågan att kommunicera IT på många olika sätt och tydligt förmedla mål, visioner och budskap? Då kanske du är intresserad av de möjligheter och utmaningar som regionens verksamhet står inför i dessa frågor och leda denna verksamhet in i framtiden. I denna roll leder du en organisation med drygt 80 kvalificerade medarbetare som är medskapare på resan.

Din profil
Du har erfarenhet flera års erfarenhet av strategiskt utvecklings- och förändringsarbete i komplexa organisationer 

Du har relevant examen på högskolenivå och en skarp syn vad gäller att se möjligheter och nya vägar framåt samtidigt som du ser behov och samband mellan verksamhet och teknik. Som ledare har du lyckats få hela organisationen att förstå vad IT innebär och att leda den förändringsresan in i framtiden. Du motiverar, involverar, inspirerar och utvecklar människor. Genom att leda genom andra får du människor att växa, utvecklas och att uppnå mer.

Du har en god insikt i – och förståelse för - en politiskt styrd organisation samt erfarenhet av att utveckla och samverka med externa nätverk.

Vi erbjuder dig en roll i en spännande och dynamisk organisation som är på väg framåt.

Låter detta intressant?

För mer information kring tjänsten (ref. nr SE-12630), ring våra konsulter vid Mercuri Urval, Christian Nyhlén, direkt/mobil 0733-66 75 76 alternativt Gösta Tydesten, direkt/mobil 0733-66 75 78.       

Om företaget
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Här kan du utvecklas, både som människa och i din yrkesroll. Region Kronoberg ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och områden som handlar om folkhälsa, lärande, kultur, regional utveckling och tillväxt i Kronobergs län. Regionen är en av länets största arbetsgivare med över 5 000 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Besök gärna www.regionkronoberg.se.