Lannebo Fonder söker Junior Fondadministratör

Rekryterare
Lannebo Fonder
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Kontakta
Simon Jordal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lannebo Fonder annonsbild

Lannebo Fonder söker nu ytterligare en nyutexaminerad ekonom för en tjänst som Junior Fondadministratör. Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer att ingå i ett backofficeteam bestående av fyra medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Fondadministratör kommer du att arbeta med att administrera dagliga affärsflöden i bolagets fonder och mandat. Tjänsten innefattar att arbeta med värdering och redovisning samt löpande kontroll av fondernas placeringsregler och risker. Vidare kommer du att arbeta med att upprätta årsberättelser, performance-, kund- och myndighetsrapportering. Arbetet omfattar också delaktighet i projekt kring t. ex.  redovisning, finansiella instrument, Finansinspektionens regelverk och IT.

Din bakgrund och profil
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och som har ett intresse för aktie- och räntemarknaden. Vi ser gärna att du är i början av din karriär och är relativt nyutexaminerad. Har du erfarenhet av bank/finans, backofficeadministration eller redovisning så är det meriterande.

För att trivas och lyckas i denna roll är du en noggrann och strukturerad person med god administrativ förmåga. Tjänsten innefattar såväl externa med exempelvis motparter och större kunder, samt interna kontakter med bland annat förvaltning, kundtjänst och marknad. Vi vill att du bidrar till ett gott samarbete i teamet med positiv inställning och stort engagemang för dina arbetsuppgifter. Du har dessutom ett stort systemintresse och goda kunskaper i Excel.

Om företaget
Lannebo Fonder är ett oberoende fondbolag inriktat mot aktiv förvaltning av aktie- och räntefonder. Bolaget har idag 38 medarbetare med kontor i centrala Stockholm och Köpenhamn. Administrationen har 17 medarbetare.

Intresserad?
Denna rekrytering utförs i samarbete med rekryteringsföretaget SJR. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Simon Jordal 08-407 55 68. Urval och intervjuer kommer ske löpande så välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb