Redovisningschef till Tidsam

Rekryterare
Tidsam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningschef till Tidsam

Söker du en ny roll inom redovisning där du får möjlighet att påverka och driva ditt arbete framåt, där du får chansen till att utvecklas i ditt ledarskap? Då kan befattningen som Redovisningschef hos Tidsam, Sveriges ledande tidsskriftsleverantör vara din nästa utmaning!

Du kommer ha formellt personalansvar för sex medarbetare och ansvara för att leda och motivera dem i deras arbete. Du rapporterar till CFO och ingår i en ekonomiavdelning med 10 personer. Tidsam erbjuder en trivsam arbetsmiljö, trevliga kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Placeringen är på vårt kontor vid Telefonplan i Stockholm.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Löpande redovisning samt bokslutsarbete
  • Koncernbokslut och årsredovisning
  • Skatter och deklarationer
  • Intrastat-rapportering
  • Kontakt med revisorer och myndigheter
  • Skapa struktur och processer i en föränderlig miljö
  • Leda, utveckla och kvalitetssäkra arbetet inom teamet

Din profil 
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning. Du har minst tre års erfarenhet från en roll som redovisningsansvarig, revisor eller liknande. Du har en bra övergripande förståelse för redovisningens alla delar inklusive koncernredovisning för en mindre koncern. Vi ser gärna att du arbetat inom bolag med utlandshandel tidigare.

Du har ett stor intresse för IT-system, att nyttja, förbättra och för enkla dem för att arbetet hela tiden ska bli mer effektivt.

Har du varit ledare tidigare är det en fördel annars kan det vara en utvecklingsmöjlighet för dig med rätt egenskaper. Inom Tidsam arbetar vi aktivt med ledarskap vilket ger goda möjligheter att utvecklas i sin chefsroll.

Det är även viktigt att du har en prestigelös inställning, du får jobbet gjort oavsett om det är ”högt eller lågt” och du är bra på att engagera och motivera andra. Vidare är du en person som är bra på att skapa struktur, är initiativrik och analytisk.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Tidsam med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se

Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12.
Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om Tidsam
Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör som tillhandahåller konsumenter såväl svenska som internationella tidskrifter i butik med ett sortiment som har en bredd, är aktuellt och attraktivt. Omsättningen i konsumentledet är ca 1,5 miljarder kronor och vi distribuerar 2 400 titlar som säljs via ca 7 000 återförsäljare runt om i landet. 
Bland de titlar vi distribuerar märks många starka och kända varumärken som t ex Elle, Lantliv, Damernas Värld, Hänt Extra, Bamse, Illustrerad Vetenskap, Bilsport, Allt om mat och Vogue. Alla varumärken finns på www.tidsam.se och www.interpress.se. Våra ägare är Egmont Publishing, Aller Media, Förlags AB Albinsson & Sjöberg och Bonnier Tidskrifter. Det arbetar ca 180 personer på Tidsam, varav ca 115 på distribunalen i Värnamo där all packning och distribution av tidningar sker. Huvudkontoret ligger i Stockholm och vi sitter i moderna lokaler vid Telefonplan. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Liknande jobb

Liknande jobb