Verksamhetschef till Region Kronoberg

Rekryterare
Region Kronoberg
Plats
Ljungby
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 18 januari 2018
Ref:
SE-12753
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en Verksamhetschef med fokus på ledarskapet!

Position

Vår verksamhet
Lasarettet Ljungby har ett upptagningsområde på ca 52 000 invånare. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar.
På medicinkliniken råder ett gott samarbetsklimat. Vi har den lilla klinikens fördelar och är öppna för egna idéer och förslag. Det är lätt att kommunicera med andra kliniker och beslutsvägarna är korta. Vi erbjuder ett intressant arbete med stora möjligheter till personlig utveckling.

Medicinklinikens slutenvård består av två avdelningar, den ena inriktad mot stroke/neurologi, rehab samt vård för de mest sjuka äldre, den andra avdelningen inriktad mot övriga akuta internmedicinska tillstånd inklusive hjärtintensivavdelning. Vår medicinmottagning har en bred internmedicinsk verksamhet där alla subspecialiteter inklusive neurologi och reumatologi finns representerade samt ett kliniskt fysiologiskt laboratorium. På medicinkliniken har vi också en väl utbyggd medicinsk dagsjukvård, rehabdagsjukvård och dialysenhet.

Ditt Uppdrag
Som verksamhetschef blir det ditt uppdrag att leda Medicinkliniken in i framtiden. I en föränderlig omvärld öppnas nya möjligheter samtidigt som det innebär nya utmaningar. Med ett starkt fokus på ledarskap kommer du att verka för att Hälso- och Sjukvården finns allt närmre kronobergaren. Detta innebär en vård som är till för alla, är nära och samordnad och där invånarna ska kunna vara aktiva medskapare i sin hälsa och vård. En viktig del i detta arbete är att patientens behov bemöts med kompetens och arbetsglädje och att vi är effektiva och levererar hög kvalitet.

Du ingår i ledningsgruppen för Medicin- och akutcentrum och rapporterar till Centrumchefen.

Din profil
Med uppdraget att leda och utveckla Medicinkliniken blir förmågan att leda genom andra en framgångsfaktor tillsammans med en god analytisk blick och en god kommunikativ förmåga.

Vi tror att du är en ledare som kan just detta och dessutom har ett naturligt sätt att sätta riktning och struktur, involvera medarbetare och skapa en god dialog och ett gott arbetsklimat.

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom hälso- och sjukvård, gärna som läkare eller sjuksköterska. Erfarenhet av ledarskap är positivt.

Vi erbjuder dig en spännande roll i en dynamisk organisation med ett gott samarbetsklimat, korta beslutsvägar och med ett stort engagemang för verksamheten.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 18 januari 2018 via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12753). Frågor besvaras av Christian Nyhlén vid Mercuri Urval, tel. 0733-66 75 76. 

Om företaget
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här kan du utvecklas, både som människa och i din yrkesroll. Region Kronoberg ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och områden som handlar om folkhälsa, lärande, kultur, regional utveckling och tillväxt i Kronobergs län. Regionen är en av länets största arbetsgivare med ca 5 700 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”. Här finns tillgång till skön natur med många sjöar. Ljungby är mycket lättillgängligt från storstadsområdena och från övriga Europa och med strategisk placering vid E4: an och väg 25. Ljungby är en aktiv sportstad med världsomspännande industrier. Besök gärna www.regionkronoberg.se