Business Controller till Lensway Group

Rekryterare
Lensway Group
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 december 2017
Stängs
den 26 januari 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Business Controller till Lensway Group

Vi söker dig som vill fortsätta bygga upp och driva en förstklassig Business Control-funktion hos LensWay Group (LWG). Huvudfokus för rollen är att ansvara för att generera snabb och korrekt rapportering, analys och uppföljning till ledning och koncernledning samt fungerar som ett stöd till hela verksamheten i strävan att nå strategiska mål. 

Som Business Controller får du en mycket affärsnära och viktig roll i LWG´s fortsatta expansion och utveckling. Du rapporterar till Finance Director. LensWay Group sitter i Kista.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Planera, sammanställa, analysera och rapportera budget, prognos samt mer fristående rapporter till företagsledning och koncernledning
  • Intäkts- och kostnadsanalyser
  • Uppföljning av resultat, priser, marginaler mm samt ge förslag till åtgärder
  • Utveckling av månatliga rapporteringspaketet
  • Marknads- och konkurrentanalys
  • Stödja och supportera verksamheten i olika ekonomiska frågeställningar
  • Utveckla och förbättra rutiner och processer inom Controlling 

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med minst 3 års dokumenterad erfarenhet som Business Controller. Du är van att arbetat i en komplex och föränderlig företagsmiljö som ställer krav på flexibilitet och förmåga att driva förbättringsarbete. Rollen kräver goda systemkunskaper samt mycket goda kunskaper i Excel. Du är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att förändra, utveckla och förbättra. Du är analytisk, noggrann och strukturerad samt motiveras av att leverera hög kvalitet. Vidare är du en person som trivs att arbeta verksamhetsnära och du har en mycket god förmåga att förklara ekonomi och nyckeltal på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar LensWay Groupmed SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström 08-407 55 12.

Välkommen med din ansökan! 

Om oss
Bra syn har stor betydelse för människans välbefinnande och livskvalité. Vi på LensWay Group strävar därför efter att alla enkelt ska kunna se bra och därmed uppleva världen till fullo!

De centrala ingredienserna i företagets recept har sedan starten år 2000 varit att erbjuda optikprodukter bekvämt, tillgängligt och prisvärt. Idag arbetar över 130 entusiastiska och duktiga medarbetare efter mottot: kunden i fokus.

LensWay Group verkar på fyra olika europeiska marknader och är en av Europas största e-handlare inom optik med tre digitala butiker - LensWay.com, Lenson.com och Yourlenses.com. Företaget ägs av Essilor, världens ledande tillverkare av glasögonglas, och brinner för att förbättra människors liv genom att förbättra människors syn.

Liknande jobb

Liknande jobb