Pedagogisk samordnare, visstidsanställning 6 månader

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 december 2017
Stängs
den 22 januari 2018
Ref:
SE-12775
Kontakta
Lisbeth Petersson
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och utveckla Världskulturmuseerna med besökare och användare i fokus?

Ett strategiskt publikarbete med mål att bli angelägna för fler har inletts. Det innebär insatser för att fördjupa redan existerande relationer, få dem vi når att vilja komma tillbaka, attrahera nya målgrupper och öka kännedomen om oss.

Position

Ditt ansvarsområde:
Vi söker en pedagogisk samordnare med uppdrag att under en interimistisk period leda arbetet med strategisk pedagogisk utveckling inom vår myndighet samt ha ett operativt personal-, arbetslednings- och arbetsmiljöansvar för våra pedagoger i Stockholm. Du vet vad skolan behöver och vill tillsammans med oss utveckla ett attraktivt pedagogiskt utbud som ännu bättre svarar mot skolans behov och styrdokument. Ditt uppdrag är att inspirera och stödja våra pedagoger i utvecklingen av olika skolprogram, nya arbetssätt, digitala koncept och inspirations- och undervisningsmaterial. Du medverkar i planeringen av lärarinspirationskvällar och är med och etablerar samverkansprojekt med lärarutbildningar och andra utbildningspartners. Du har en roll i att kvalitetssäkra pedagogiska satsningar och prioritera utifrån vad som kan ge störst nytta för fler och nya målgrupper.

Du brinner för att göra våra museer mer relevanta och använda som alternativa lärmiljöer. Du vill vara med och utveckla Världskulturmuseerna till en nationell resurs för livslångt lärande.

Din profil:

  • Du har akademisk examen med pedagogisk inriktning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant

  • Flerårig erfarenhet av att leda och utveckla pedagogisk verksamhet

  • Erfarenhet av personal- och arbetsmiljöansvar

  • Du har framgångsrikt drivit förändringsarbete i en kunskapsbaserad verksamhet

  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen. Med stort engagemang tar du dig an ditt uppdrag på ett metodiskt och systematiskt sätt. Du möter världen med öppna ögon och nyfikenhet. På en myndighet med  hela världen som sitt arbetsfält ser du potentialen att skapa kreativa lärmiljöer och samverkansformer som tillvaratar både våra pedagogers kompetens och bidrar till att utveckla verksamheten vid våra museer. Tillsammans skapar vi en verksamhet som är angelägen och relevant i vår samtid!

Anställningsform och placering: Anställningen är en visstidsanställning på 6 månader. Placering är i Stockholm men resor i tjänsten ingår. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämnställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som berikande för verksamheten!  Låter det intressant och vill du veta mera är du välkommen att kontakta vår konsult på Mercuri Urval, Lisbeth Petersson, 0708- 24 69 64. Fackliga företrädare: Camilla Grön, Saco-S 08-480 040 00 och Jenny Ekenstierna, ST 040-664 23 61. Välkommen med din intresseanmälan med CV via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12775) senast 22 januari 2018!

Om företaget
Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Vi utvecklar även vårt digitala utbud och vår närvaro i olika digitala kanaler – Världskulturmuseerna Digitalt. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Vårt uppdrag är mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 130 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som idag. Vi har inlett ett genomgripande utvecklingsarbete för att bli ännu mer angelägna, för fler. Läs mer om oss på www.varldskulturmuseerna.se