Business Controller till PON Equipment

Rekryterare
Pon Equipment AB
Plats
Göteborg med omnejd
Annonserat
den 28 december 2017
Stängs
den 27 januari 2018
Ref:
2348
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en business controller till PON-gruppen. Du rapporterar till företagets ekonomichef och ingår i Finance Leadership Teamet. Din placering är på företagets huvudkontor i Göteborg tillsammans med övriga i ekonomiteamet.

Tjänsten:
Du är delaktig i uppföljningen och rapporteringen av företagets verksamhet, budget- och prognosprocess samt i förbättringsarbetet på ekonomiavdelningen. Du har en nära dialog med verksamheten och hjälper organisationen förstå siffrorna där dina arbetsuppgifter består av: 
• Självständigt kunna analysera och förklara actual resultat vs budget 
• Balansavstämningar och review av dessa
• Rapportering och konsolidering
• Framtagande av prognos och budget
• Nära samarbete med försäljning och marknadsföring och eftermarknad samt uppföljning av marknadsaktiviteter
• Ad hoc analyser
• Delaktig i förbättring av ekonomiprocesser och rutiner
• Ha en bra dialog och nära samarbete med din controller kollega och övriga i teamet

Profil:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av kvalificerat redovisning och controlling. Har du erfarenhet från tillverkande industri är det meriterande. Du bör ha god vana från komplexa ekonomisystem, mycket goda Excel-kunskaper och gärna erfarenhet av Hyperion. Vi förutsätter också att du talar engelska och svenska obehindrat.

Självklart är du en noggrann och strukturerad person. Du är även analytisk och van vid stora datamängder. Du är kommunikativ och har viljan att förändra och förbättra processer samt arbetssätt och du är proaktiv i ditt sätt att göra det. Vidare är du positivt inställd till förändring och har stort engagemang och intresse för affären.

Företagspresentation:
Pon Holdings är ett holländskt familjeföretag med över 10 000 anställda i 11 olika länder. Pon Equipment AB’s verksamhet i Sverige är främst baserad på försäljning och service av bland annat Caterpillars hjullastare, dumprar, truckar och grävmaskiner. Företaget omsätter cirka 2 Mdr kr och sitter i Mölndal. Läs mer om företaget på https://www.pon-cat.com/equipment/se. 

Tillsammans med Caterpillar sätter vi en ny standard för begreppet service i vår bransch. Vill du ta del av vår framgång? Ge din karriär en nystart och upptäck möjligheterna hos oss. Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval. 

Har du frågor kontakta:
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709 856 337
Olivia Engberg oengberg@contaplus.se 0737 38 18 67